logo

کد خبر : 1208
تاریخ خبر : 1402/04/04
نظارت بهداشتی عید قربان با ۱۰۰ اکیپ دامپزشکی

نظارت بهداشتی عید قربان با ۱۰۰ اکیپ دامپزشکی

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران از نظارت بهداشتی عید قربان با ۱۰۰ اکیپ ثابت و سيار خبر داد.

به گزارش چامه شمال به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی اظهار کرد: 51 اکیپ ثابت و 50 اکیپ سیار در طرح تشدید نظارت بهداشتی عید قربان حضور دارند.

وی افزود: کارشناسان امر ضمن نظارت بر مراکز عرضه و قصابی ها در روزهای قبل از عید قربان، با برپایی چادر و امکانات مورد نیاز در روز قبل و روز عید قربان در میادین از پیش در نظر گرفته شده عرضه دام حاضر خواهند شد تا مردم عزیز را در تهیه دام سالم مردم یاری رسانند.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: همچنین ناظرین شرعی با حضور در این میادین، پاسخگوی مشکلات شرعی شهروندان عزیز هستند.

آقاپور کاظمی خاطرنشان کرد: اداره‌کل دامپزشکی استان طی نظارت بر روند کشتار دام در کشتارگاه‌های صنعتی، سنتی و جایگاه های از پیش تعیین شده جهت کشتار دام در مازندران با حضور مسئولان فنی و بهداشتی بخش خصوصی و ناظران دولتی، نسبت به رویه کشتار، کنترل و بررسی دام قبل و پس از کشتار اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی از شهروندان خواست با توجه به هماهنگی بعمل آمده با شهرداری‌ها مبنی بر تعیین مکان‌های مشخص برای عرضه دام زنده در هر شهرستان و استقرار اکیپ های بهداشتی دامپزشکی به منظور تائید سلامت حیوان، با مراجعه به این میادین نسبت به خرید دام زنده اقدام کنند.

آقاپور کاظمی تاکید کرد: شهروندان قبل از خرید با مراجعه به این اکیپ ها به صورت رایگان از خدمات دامپزشکی بهره مند و از سلامت دام مطمئن شوند.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر خرید گوشت دارای مهر کشتارگاه گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابی‌ها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت کنند و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.

آقاپور کاظمی افزود: از مردم خواست درصورت مشاهده هرگونه تخلف از خرده فروشی‌ها، موارد لازم را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره‌کل دامپزشکی استان اطلاع‌ دهند.

وی با تاکید بر عدم مصرف گوشت تازه یادآور شد: جهت جلوگیری از بیماریهای مشترک باید لاشه‌های دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه دست‌کم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابل‌استفاده است.

آقاپور کاظمی افزود: استفاده از وسایل شخصی مانند دستکش، ماسک و پیشبند در هنگام ذبح دام، خرد کردن گوشت، مصرف مواد گندزدا در سرویس‌های بهداشتی محیط آلوده به خون و ترشحات را توصیه کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران در پایان تاکید کرد: کلیه ادارات دامپزشکی شهرستانها در روز قبل عید قربان تا ساعت 19 و در روز تعطیل عید قربان تا ساعت 13 آماده ارائه خدمات رایگان دامپزشکی برای پاسخگوئی به مراجعه کنندگان و تماس های تلفنی شهروندان مازندرانی هستند.
انتهای پیام/