logo

کد خبر : 1231
تاریخ خبر : 1402/04/22
تب کریمه کنگو در مازندران تحت کنترل است
سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران:

تب کریمه کنگو در مازندران تحت کنترل است

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران گفت: تب کریمه کنگو در استان تحت کنترل است.

به گزارش چامه شمال به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقاپور کاظمی با اشاره به سم‌پاشی بیش از 500 هزار مترمربع اماکن دامی جهت جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: خوشبختانه  تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری در استان دریافت نشده است.

وی افزود: با توجه به گرم‌شدن هوا و احتمال شیوع بیماری و اقدامات پیشگیرانه، اداره کل دامپزشکی مازندران جهت کنترل بیماری، سم پاشی 514 هزار و 764 مترمربع اماکن دامی را صورت داد.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه بیماری «سی‌سی‌اچ‌اف» بیماری تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل می‌شود، ادامه داد: آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام تنها به صورت تب بسیار خفیفی و بدون علائم مرگ‌ومیر مشاهده شده‌است.

آقاپور کاظمی درباره اقدامات پیشگیرانه اداره‌کل دامپزشکی مازندران برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو گفت: از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی مازندران با آغاز فصل گرما در راستای کنترل بیماری و تشدید نظارت بر نحوه تولید و عرضه گوشت قرمز و تاکید بر رعایت زنجیره سرد است.

وی اقداماتی مانند سمپاشی دامداری‌ها و دام‌ها در سطح روستاها و اماکن پرورش را عامل مهمی در کنترل و پیشگیری بیماری دانست و افزود: در راستای جلوگیری از بروز بیماری، اداره کل دامپزشکی استان مازندران نسبت به سم پاشی 421 هزار 171 مترمربع  از اماکن دامی و 208 هزار 806 دام اقدام کرده است.

آقاپور کاظمی درباره راه‌های انتقال بیماری به انسان اظهار کرد: یکی از راه‌های انتقال بیماری به انسان گزش توسط کنه‌ آلوده از دام آلوده و له کردن کنه است. این ویروس به‌طور معمول از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان قابل‌انتقال است.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر ممنوعیت شکار جانوران منشاء بیماری خاطرنشان کرد: حیوانات مخزن ویروس مانند خرگوش و گراز نباید شکار شوند. همچنین هر نوع فعالیتی که منجر به تماس با خون یا سایر بافت‌های آلوده دام شود مانند پانسمان و رسیدگی به جراحت دام آلوده، شاخ‌بری، اخته کردن، کمک به زایمان دام، خون‌گیری، پشم‌چینی و حتی فعالیت‌های آشپزخانه مانند قطعه کردن گوشت از راه‌های انتقال بیماری به انسان به شمار می‌آید.

آقاپور کاظمی درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گفت: از مصرف گوشت تازه جداً خودداری شود و لاشه‌های دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه دست‌کم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابل‌استفاده است.

وی تاکید کرد: از خرید گوشت‌های فاقد برچسب، تگ و مهر کشتارگاهی جداً خودداری شود.

سرپرست اداره‌کل دامپزشکی مازندران درباره مراقبت از افراد مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو گفت: این افراد باید قرنطینه کامل شوند و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشند. تمامی وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیشبند، لوله‌های خون، سرنگ و سایر وسایلی که با ترشحات بیمار در تماس هستند حتماً باید سوزانده شوند.

آقا‌پور کاظمی توضیح داد: هنگامی که پرسنل مراقبت بیماری در معرض تماس پوستی مخاطی با خون مایعات بدن یا سایر ترشحات قرار می‌گیرند باید فوراً سطح آلوده با آب و صابون شست‌وشو داده شود. کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون یا ترشحات بدن و بافت‌های آلوده بیماران در تماس هستند باید مرتب و دستکم تا ۱۴ روز پس از تماس تحت‌نظر باشند و درجه حرارت بدن آنها روزانه کنترل شود. در صورت بروز علائم، مطابق پروتکل، درمان فوری انجام گیرد.

انتهای پیام/