logo

کد خبر : 4883
تاریخ خبر : 1403/01/31
مسدود شدن 205 چاه غیرمجاز کشاورزی در مازندران

مسدود شدن 205 چاه غیرمجاز کشاورزی در مازندران

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران از تعیین تکلیف حدود ۷ هزار چاه کشاورزی در سال گذشته خبر داد.

به گزارش چامه شمال، سید محمد موسوی با اشاره به مسدود شدن 205 چاه غیرمجاز کشاورزی، اظهار کرد: یک‌هزار و 544 چاه بدون پروانه پیش از سال 1385 و قریب به ۵۲۲۷ حلقه چاه حریمی کم عمق در استان طی سال گذشته تعیین تکلیف شد.

وی گفت: پارسال با تلاش همکاران ما در واحد حفاظت و بهره‌برداری منابع آب زیرزمینی، 2 هزار و 767 چاه کشاورزی در استان برق‌دار شدند و 205 چاه غیرمجاز نیز مسدود شد.

موسوی با بیان اینکه کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی و ساماندهی بهره‌برداری از چاه‌ها یکی از اولویت‌های مهم شرکت آب منطقه‌ای مازندران است افزود: به منظور بهره‌برداری مناسب و ضابطه‌مند از چاه‌های کشاورزی در استان طی سال گذشته اقدامات متعددی توسط همکاران ما در مدیریت منابع آب شهرستان‌ها انجام شد که نصب 162 کنتور حجمی یکی از این اقدامات است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: در سال گذشته یک‌هزار و 237 مورد اصلاح پروانه چاه‌ها و همچنین ۱۱ هزار و ۶۴۹ مورد صدور مجوز سامانه «ساماب» به منظور انجام اقداماتی مانند تغییر نام، حفر، لایروبی، تغییر مکان و کف‌شکنی توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران انجام شد.

موسوی یادآور شد: سال گذشته 191 چاه دارای مجوز حفر نیز در مازندران تعیین تکلیف شد.

وی با تاکید بر لزوم رعایت الزامات بهره‌برداری ضابطه‌مند و بهینه کشاورزان از چاه‌ها خاطرنشان کرد: صدور مجوز برای چاه‌ها به منزله برداشت آب به هر میزان دلخواه نیست و قطعا تدابیر و ضوابطی در این زمینه لحاظ شده است. به همین منظور نیز پارسال به استناد آمارهای ثبت شده با 94 مشترک چاه مجاز برقدار بدمصرف و پرمصرف برخورد قانونی انجام شد.

موسوی افزود: در همین زمینه طی سال گذشته جلوگیری از اضافه برداشت در 239 چاه صورت گرفت که به پیشگیری از برداشت 700 هزار متر مکعب آب از منابع آبی زیرزمینی استان شد. همچنین 42 مورد پیشگیری از حفاری غیرمجاز هم در استان داشتیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای مازندران اظهار کرد: با توجه به اهمیت دشت هراز در تولید برنج کشور یکی از اولویت‌های ما تعیین تکلیف پرونده‌های مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی واقع در حوضه آبریز هراز بود که اسفند پارسال به منظور رفع مشکل کشاورزان منطقه پیش از آغاز فصل کشت به صورت ویژه این موضوع در دستور کار قرار گرفت و بیش از یکهزار پرونده طی کمتر از 2 هفته با لحاظ ضوابط قانونی تعیین تکلیف شد.

انتهای پیام/