logo

کد خبر : 5314
تاریخ خبر : 1403/06/25
روشنگری به سبک سخنگو!

روشنگری به سبک سخنگو!

گفتگویی داغ در شهریوری ملایم رقم خورد و خبرنگاران رسانه‌های گروهی در صحن شورای ساری، چالش‌های مدیریت شهری را نقد و بررسی کردند.

حسین احمدی

به گزارش چامه شمال، پاسخگو نبودن به رسانه‌ها و افکار عمومی به یک اپیدمی در شهرداری و شورای شهر ساری تبدیل شده و سالهاست این رویه ادامه دارد.

این اتفاق نادرست با نشستن مهدی عبوری بر مسند شهردار ساری کلید خورد و سالهاست که ادامه دارد و کلیه سکانداران مدیریت شهری همچنان از روی دست وی می‌نویسند.

در این پروسه معیوب، یکی دونفری از اعضای شورای شهر ساری هر از گاهی باب گفتگو با رسانه‌ها را باز می‌کنند و سوالات مربوط به خود و بعضاً غیرمرتبط با مسئولیت‌شان را پاسخ می‌دهند تا این کم‌کاری، کمرنگ‌تر شود.

سیدحسن احمدی سقندیکلائی عضو شورای اسلامی شهر ساری که از قضا سخنگوی شورا هم هست خلاف جهت مدیریت شهری ساری عمل می‌کند و ارتباطش با رسانه‌ها خوب است... پاسخگوست و هراسی از پرسش‌ها و نقدها ندارد... خودش را مکلف می‌داند ابهامات و سوالات خبرنگاران را بی‌پرده جواب دهد و همیشه حاضر است.

در روزهای پایانی تابستان، احمدی سقندکلائی بار دیگر پای اهالی خبر را به صحن شورای شهر ساری باز کرد و بدون اینکه کلامی رد و بدل کند از خبرنگاران خواست سوالات‌شان را مطرح کنند.

نمایندگان رسانه‌ها از سرانجام کارخانه زباله‌سوز ساری تا عاقبت نیروهای مازاد شهرداری، تاخیر در پرداخت حقوق، زباله و ساماندهی دستفروشان پرسیدند.

البته چند همکار رسانه‌ای که خود در شهرداری و شورای شهر ساری مشغول بکار هستند، عافیت پیشه کردند و سوالی نپرسیدند تا مبادا چینی نازک مدیریت شهری، تَرَک بردارد.

ما هم بیکار نشستیم و از احمدی سقندیکلائی در رابطه با علل کارکرد ضعیف شوراهای اسلامی، اعتراض انبوه‌سازان در رابطه افزایش نامتعارف هزینه‌های پروانه ساخت، اجرای ناقص و غیرفنی پروژه‌های عمرانی و چرایی عدم پاسخگویی مدیریت شهری به رسانه‌ها پرسیدیم.

درب مدیریت شهری باید تخته شود

عضو شورای شهر ساری در پاسخ به پرسش‌مان در رابطه به اینکه آیا فلسفه ایجاد شوراها اقدام درستی از سوی دولت هفتم بوده است؟ گفت: هرچند وجود شوراها موثر است اما در حال حاضر نبودش بهتر است.

احمدی سقندیکلائی با اشاره به اینکه شورای ششم آبستن حوادث بسیاری است، تاکید کرد: درب مدیریت شهری باید تخته شود چراکه نه شهروندان به ما اعتماد دارند و نه کارکنان و این یعنی سقوط.

وی افزود: باید در شهرداری ساری ستاد بحران تشکیل دهیم چراکه با سیل انتقادت همکاران مواجه هستیم.

در هزارتوی بحران ایستاده‌ایم

احمدی در پاسخ به سوال دیگرمان که آیا در دوره بعدی شورا کاندیدا خواهید شد؟ جواب داد: فعلاً راغب نیستم که وارد این کارزار شوم چرا که به تنهایی نمی‌توان کارها را پیش برد و اگر می‌خواهیم اتفاقات خوبی را در شورا شاهد باشیم باید افراد بصورت تیمی کاندیدا شوند چراکه در صحن شورا یک دست صدا ندارد.

سخنگوی شورای شهر ساری از ۳ هزار و ۲۰۰ نیروی مازاد در شهرداری گفت و گفت: ماهیانه ۵۰ میلیارد تومان حقوق اضافه پرداخت می‌کنیم.

احمدی با اعلام اینکه هم‌اکنون ۵۲۰۰ نیرو در شهرداری ساری مشغول بکار هستند، یادآور شد: پس از جذب‌های نامتعارف که دوره عبوری شهردار وقت اتفاق افتاد، ۱۲۰۰ نیروی دیگر پس از ایشان جذب شهرداری ساری شدند.

وی پیشنهاد داد تا با نیروهایی که کمتر از ۱۰ سال سابقه کار دارند، مذاکره صورت گیرد تا بازخرید شوند.

راهکار دیگر احمدی پیشنهاد روش پلکانی بود بطوریکه نیروهای رفت و روب با حقوق و مزایای بیشتر به بخش جمع‌آوری زباله بروند و نیروهای فضای سبز در بخش رفت و روب فعالیت کنند. همینطور از پرسنل عمرانی در بخش فضای سبز استفاده شود تا بتوانیم کمبود نیرو در بخش‌های غیراداری را جبران کنیم‌.

احمدی در رابطه مشکل انبوه‌سازان توضیح داد: ۴۵ درصد افزایش مورد اعتراض واقع شد درحالیکه سازمان شهرداری‌ها اعلام کرد این افزایش در دفترچه عوارض اعمال شود.

وی با اشاره به اینکه سازندگان با مشکل فروش برخورد کردند، اضافه کرد: باید برای کمک به این بخش بصورت جدی ورود کنیم.

افتتاح پروژه پل تا پل یک افتضاح مدیریتی

عضو شورای شهر ساری افتتاح فاز اول پروژه پل تا پل را افتضاح مدیریتی خواند و گفت: در حالیکه انتهای بلوار داراب به سرانجام نرسید نباید این پروژه افتتاح می‌شد‌. از سوی دیگر، با افتتاح نابهنگام این پروژه توافق با املاک بعدی سخت‌ شده و توقع مالکین نسبت به قیمت زمین افزایش نامتعارفی داشته است.

احمدی یادآور شد: بارها متذکر شدیم که پل تا پل را افتتاح نکنید که توجهی به این هشدارها نشد.

وی با اشاره به اینکه پروژه زباله‌سوز ساری ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: برای تکمیل این پروژه ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

احمدی با بیان اینکه طی پارسال و امسال دولت ۲۴۰ میلیارد تومان هزینه بابت حمل و دفن زباله به شهرداری ساری تحمیل کرد، خاطرنشان کرد: تعیین محل دفن زباله با وزارت کشور است و نباید زباله ساری با هزینه‌های گزاف به استان همجوار حمل شود.

اراده‌ای نیست

سخنگوی شورای شهر ساری در رابطه با ساماندهی دستفروشان اینگونه پاسخ داد: ایجاد بازار شب و استقرار دستفروشان در پارکینگ بوستان ولایت را پیشنهاد دادیم اما اراده محکمی از سوی شهرداری در این رابطه مشاهده نشد.

احمدی در پایان دو راهکار برای برون رفت شهرداری از بحران‌های مالی پیشنهاد داد؛ یکی اینکه ساختمان ۶ طبقه‌ای از سوی شهرداری برای بانک شهر ساخته و وجه دریافتی به شهرداری تزریق شود و دیگری اینکه برای ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی تغییر کاربری صورت بگیرد و اجازه تفکیک صادر شود تا بتوانیم برای این املاک ارزش افزوده ایجاد کنیم.

وی یادآور شد: ساعت‌ها برای طرح‌هایی که پیشنهاد کردم وقت گذاشته شد اما توجهی به آن نکردند.

این نشست رسانه‌ای با تجلیل از اهالی خبر و گرفتن عکس یادگاری پایان یافت.

انتهای پیام/