به گزارش چامه شمال، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از هویت ملی و بومی گفت و از تقویم. از تقومی که چهاردهم آبانش منقّش به نام مازندران است. از برگزاری ۴ هزار برنامه در این ایام. از اجرای رویدادها در شرق و غرب استان و حتی تهران.
احسان آهنگر در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی با موضوع هفته مازندران ضمن محکومیت حمله اخیر رژیم صهیونیستی و به شهادت رساندن تعدادی از سربازان ولایت نیروهای مسلح کشور، اظهار کرد: از ۱۳ آبانماه برنامههای هفته مازندران آغاز خواهد شد.
وی افزود: در آستانه ۱۴ آبان، روز مازندران قرار داریم که نخستین حکومت علویان در کشور شکل گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که مردم مازندران با آغوش باز دین اسلام را بدون هیچ مقاومتی پذیرفتند و این نشان از ارادت مردم این دیار به اهل بیت(ع) دارد.
آهنگر با اشاره به اینکه روز مازندران فرصت مغتنمی برای تبیین هویت ملی، بومی و فرهنگی این دیار است، گفت: یکی از مهمترین برنامههای ما در طول سال، بزرگداشت روز ملی مازندران بوده که در این خصوص ستاد گرامیداشت روز ملی مازندران تشکیل شده است.
وی عنوان کرد: در جلسات متعدد، اهداف و سیاستهای روز ملی مازندران بررسی و تعیین شده است تا ظرفیت مردمی در تمامی گستره جغرافیایی مازندران نیز پای کار بیایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: باید فراتر از استان مازندران و در سطح ملی در این حوزه کار شود و لذا برنامهای در تهران نیز طی همین هفته با موضوع روز ملی مازندران برگزار خواهد شد.
آهنگر ادامه داد: راهبرد اصلی ستاد بزرگداشت روز ملی مازندران، مردمیسازی برنامهها است و شعار اصلی امسال نیز "مازندران مهد فرهنگ و آیین و علم" تعیین شده است.
وی تاکید کرد: برنامههای هفته مازندران از تنوع بسیاری برخوردار است و در تمامی گستره جغرافیایی استان در شهر و روستا انجام خواهد شد.
آهنگر افزود: هر چند از ۱۳ الی ۲۰ آبان هفته مازندران تعیین شده است اما برنامهها تا ۲۳ آبان ادامه خواهد داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه برای هر یک از روزهای هفته مازندران، عناوینی متناسب با فرهنگ و هنر استان، انتخاب شده است، یادآور شد: ۱۳ آبان با شعار مازندران؛ ایستادگی و مقاومت، ۱۴ آبان با شعار مازندران؛ تشیع و ولایتپذیری ، ۱۵ آبان با شعار مازندران؛ فرهنگ و هنر تمدنساز، ۱۶ آبان با شعار مازندران؛ فرهنگ زیستمحیطی، ۱۷ آبان با شعار مازندران؛ رسوم و سنتها، ۱۸ آبان با شعار مازندران؛ قهرمانان و پهلوانان، ۱۹ آبان با شعار مازندران؛ دانش و پژوهش و ۲۰ آبان نیز با شعار مازندران؛ شعر و ادب طبری، نامگذاری شده است.
آهنگر ضمن اشاره به راهاندازی ۱۱ کمیته در ستاد گرامیداشت هفته مازندران، تصریح کرد: ریاست ستاد گرامیداشت روز ملی مازندران با استانداری بوده و دبیری آن با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران است.
وی افزود: اگر بنا است برنامهها، اثرگذار باشد باید سمت و سوی خوبی به برنامهها داد و لذا کمیته بینالملل و کمیته روستایی نیز امسال برای نخستینبار فعال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: جلسه با مدیرکل صداوسیما جهت ضبط برنامههای هفته مازندران برگزار شد و صداوسیما بهصورت ویژه پای کار خواهد آمد و هماهنگی برای صداوسیمای ملی نیز انجام شده است.
آهنگر ادامه داد: تلاش کردیم در هر شهرستان یک کمیته مردمی، شکل بگیرد و برنامههای خیلی خوبی تدارک دیده شده است.
وی بیان کرد: بیش از ۴ هزار برنامه در قالب ۲۰ عنوان طی هفته مازندران در استان اجرا خواهد شد.
آهنگر اذعان کرد: برپایی جشنوارهها، نمایشگاهها، جشنها، محافل شعر و ادب، افتتاحیه پروژههای عمرانی و برگزاری پویش بخشی از برنامهها است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: برگزاری جشن روز ملی مازندران در سطح مدارس، برنامههای فرهنگی در سطح امامزادگان، اجرای برنامههای ورزشی با هدف نشاط اجتماعی، برنامه ملی گرامیداشت سلمان هراتی در ۱۰ آبان، برنامه گرامیداشت روز ملی مازندران در رامسر، برنامه محوری روز مازندران در روستای صالحان کجور و همایشهای متعدد مردمی و دانشگاهی از دیگر برنامههای در دست اجرا است.
آهنگر ادامه داد: آغاز برگزاری جشنواره تئاتر و تجلیل از دو روستای اسبوکلا ساری و کلاگرمحله قائمشهر بهعنوان روستاهای دوستدار کتاب کشور، نیز در هفته مازندران برگزار خواهد شد.
وی با اعلام اینکه ۲۱ آبان همایش ملی مدیران مازندرانی در تهران برگزار میشود، افزود: همایش تجلیل از چهرههای ماندگار فرهنگ و هنر مازندران نیز در ۲۲ آبان در ساری برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: دیدار کمیتههای مردمی با آیتالله جوادی آملی نیز در قم به مناسبت هفته مازندران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
#روز_ملی_مازندران