حسین احمدی
به گزارش چامه شمال، هرگاه که به مراسم درختکاری دعوت میشوم، آرزوی باغبانی در من جوانه میزند و طراوت، سرخوشی و تولد در سرم رژه میروند.
سالهاست به بهمن که میرسیم به مراسم درختکاری دعوت میشوم. جشنهای سبز شروع میشود و کاشتن بیشتر از سایر ایام سال رونق میگیرد.
مثل اینبار که به مرکز انتقال نفت نکا دعوت شدم تا در نزدیکی خزر، درخت بکاریم و خبرنگار این اقدام باشم.
۶۰ کیلومتر آنورتر از ساری همانجایی است که باید باشم. میرسم. در مجاورت نیروگاه میخواهیم دستهجمعی درخت بکاریم. همهچیز مهیاست... مدیران، بچههای رسانه، مَتهی چالهکن، بیلهای رنگ و وارنگ، نهالهای تَرگل وَرگل و هوایی که به شدت دلبر است.
متاسفانه چیزهای دیگر هم هست. دیدنیهای دردناک. خروار خروار آلودگی که از دودکشهای چهارگانه نیروگاه شهید سلیمی نکا، به آسمان میرود.
مازوتهای دودشدهای که حالمان را میگیرد و تا چشم کار میکند، دود است و دود.
چندتایی کلیک میکنم اما دوربین موبایلم حریفِ امتداد دودهای برخاسته از نیروگاه نمیشود.
زمین بزرگی در مرکز انتقال نفت نکا برای درختکاری تدارک دیده شده که در همسایگی دودکشها است.
به اتفاق متولیان امر چند نهال را غرس میکنیم و مابقی کار را به طبیعتدوستان میسپاریم.
قصه موازی با درختکاری، قصه دودها بود که ولکن ماجرا نبود. ما درخت میکاشتیم، نیروگاه دود رها میکرد. ما بیل میزدیم و آب میدادیم، نیروگاه پُرقدرت دهنکجی میکرد.
دچار تناقض شدم؛ خوشحال بابت نهالهای سبز و غمگین بابت دودهای سیاه! عذرخواهی میکنم، دودهای سفیدی که روزگارِ "گهرباران" را سیاه کرده بود.
با ذهنی پُر از سوال، چشمم دودو میزد بین محوطه درختکاری و آسمان بالای سرِ نیروگاه.
صبحِ زمستانی عجیبی را تجربه کردم و سوالات با شتاب آمدند؛ آیا اکالیپتوسها، سروها و صنوبرها زورشان به مازوت میرسد؟ آیا این دو، همنشین خوبی برای هم خواهند بود؟ و آیا این آلودگی اجازه میدهد، طبیعت متولد شده به بار بنشیند؟
کاشت ۸ هزار اکالیپتوس، سرو و صنوبر
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال که میزبان این مراسم بود، از کاشت ۸ هزار نهال در در مراکز ۱۰ گانه این شرکت خبر داد.
محمدمهدی جامعی با اشاره به اینکه این نهالها تا پایان سال غرس خواهند شد، اظهار کرد: این درختچهها در مرکز انتقال نفت نکا و مراکز تابعه کاشته میشود.
وی از کاشت اکالیپتوس، سرو نقره ای و صنوبر خبر داد و افزود: در گذشته تجربه کاشت اکالیپتوس را در این منطقه داشتیم که نتیجهبخش بود.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال در رابطه با چگونگی آبیاری این نهالها توضیح داد: در مرکز انتقال نفت نکا، آب سطحی در گودالی جمعآوری و وارد مخزن میشود و پس از آن با تراکتور آبیاری صورت میگیرد.
جامعی افزود: در مرکز "اوریم" هم از آبهای سطحی جمع آوری و ذخیرهسازی شده برای آبیاری با سیستم قطرهای استفاده میکنیم.
وی از کاشت ۵۰۰ نهال مثمر در کل مراکز دهگانه خبر داد و گفت: در هر مکانی برای اجرای پروژهها درختی قطع کردیم، ۱۰ برابر آن را کاشتیم.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال با اشاره به اینکه از ظرفیت بسیج در این راستا استفاده میکنیم، افزود: برای نگهداشت نهالها برنامهریزی داریم تا به ثمر بنشینند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه