ابرپروژه خط انتقال برق شمال کشور به بهره‌برداری رسید

ابرپروژه خط انتقال برق شمال کشور به بهره‌برداری رسید

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان از افتتاح ابرپروژه خط انتقال نیروی برق شمال کشور با حجم سرمایه گذاری یکهزار میلیارد تومانی همزمان با عید سعید غدیر خبر داد.

به گزارش چامه شمال به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، دکتر موسوی تاکامی اظهار کرد: خط انتقال نیروی برق 4 مداره 230 و 63 کیلوولت باندل دو سیم نوشهر- رویان به منظور بهبود کیفیت سرویس‌دهی برق، افزایش قابلیت اطمینان، ارتقاء سطح پایداری شبکه، حذف مشکل حبس تولید نیروگاه نوشهر، امکان انتقال توان به میزان 1400 مگاوات بین مرکز و غرب استان مازندران و رضایت مشترکین برق بعنوان یکی از 180 پروژه حیاتی ابلاغ شده توسط وزیر محترم نیرو جهت عبور از اوج مصرف برق سالجاری تعیین و به همت متخصصین برق منطقه ای مازندران و گلستان، پیمانکاران، مشاورین و تامین کنندگان تجهیزات، اجرا و در روز مبارک عید سعید غدیر خم به بهره برداری رسید.

وی افزود: این پروژه مهم و کلیدی در سال ۱۳۸۵ از طرف شرکت توانیر به شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان برای اجرا ابلاغ و از سال 1387 عملیات احداث فونداسیون آن کلید خورد.

موسوی تاکامی در بیان دلایل عدم پیشرفت این پروژه در دهه 90 افزود: به سبب وجود مناطق صعب العبور و کوهستانی و همچنین مناطق ویلانشین در مسیر خط، رکود اجرای پروژه ها در دهه 90 شمسی و عدم توجه جدی به این پروژه مهم، این طرح عظیم ملی تا ابتدای سال 1401 معطل و معوق ماند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان ادامه داد: از آبان ماه 1401 به میزان 6 ماه پروژه احداث فونداسیون اجرا شد که با شروع پیک تابستان و ایام گرم سال گذشته طرح راکد و صرفا تامین تجهیزات انجام گردید.

موسوی یادآور شد: با پایان پیک برق سال گذشته و از آبان‌ماه، مجددا پروژه علیرغم بارش باران‌های 6 ماه اخیر و ممانعت های معارضین محلی، عملیات احداث فونداسیون باقیمانده، نصب برج و سیم کشی مسیر خط 42 کیلومتری موصوف انجام و در عید سعید غدیر خم افتتاح شد.

وی اضافه کرد: طول مسیر این پروژه از پست انتقال نیروی برق ۲۳۰.۶۳ کیلوولت نوشهر تا پست ۲۳۰.۶۳ کیلوولت رویان، به میزان 42 کیلومتر و طول مدار آن 168 کیلومتر با 131 دستگاه برج مشبک فلزی و امکان انتقال 1400 مگاوات توان است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان گفت: در احداث این پروژه، قریب به 30 هزار متر مکعب بتن، ۲ هزار تن میل گرد، ۲ هزار تن آهن آلات برج، ۲ هزار تن سیم آلومینیوم فولاد کاناری و لینکس، 3 هزار ریسه مقره پلیمیری و 90 کیلومتر سیم گارد OPGW استفاده شده است که ارزش ریالی آن بالغ بر یکهزار میلیارد تومان می‌باشد.

موسوی تاکامی در بیان رفع مشکل کیفیت برق منطقه با احداث این خط گفت: با توجه به افت شدید ولتاژ طی سال های اخیر تا سال 1400، لزوم ارتقاء ظرفیت خطوط و پست های انتقال نیروی برق در دستور کار شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان از ابتدای سال 1401 قرار گرفت بطوریکه در جهت رفع این چالش، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 20 درصد به ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع و 10 درصد به طول مدار خطوط انتقال و فوق توزیع نیروی برق با حجم سرمایه گذاری بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان، افزوده شده است که این ارقام بسیار جذاب و قابل ستایش هستند.

وی بیان کرد: مشکلات افت ولتاژ سنوات گذشته خصوصا در سال های 1399 و 1400 سبب شده بود تا با عملکرد رله های ریزش بار ولتاژی و مشکلات ناشی از محدودیت انتقال توان، خاموشی اجباری به مشترکین برق استان های گرم تابستانی، مرطوب و سرسبز مازندران و گلستان اعمال شود.

موسوی تاکامی، رئیس شورای پایایی برق استان‌های مازندران و گلستان در بیان مشکلات اجرایی این پروژه گفت: از مشکلات اجرای این پروژه که خط جدید 4 مداره، دقیقا در کریدور خط تک مداره موجود احداث شد، ضرورت بازگشت به موقع خط برای ایام تابستان بوده است. شرایط خاص جغرافیایی، جنگلی و کوهپایه‌ای بودن منطقه که با هر نم بارندگی، مشکلات تردد در مسیر خط را مختل می کرد، سرعت اجرا را بسیار کند می نمود. از طرفی شرایط جنگلی، کوهستانی و صعب العبور مسیر سبب شد تا امکان نصب دکل با جرثقیل فراهم نباشد. همچنین توریستی بودن و ترافیک بالای جاده های ساحلی و محدودیت های بارهای ترافیکی، امکان حمل و نقل و انتقال تجهیزات با وسائط نقلیه سنگین، کفی و جرثقیل در جاده را در تعطیلات و ایام یک ماهه عید نوروز، که با افزایش تعداد مسافرین همراه می شد، مختل می کرد.

وی با تشکر از مقامات سیاسی، امنیتی، انتظامی و اجرایی استان خصوصا استاندار محترم استان مازندران بیان داشت: عبور خط از مناطق خوش‌نشین و مسکونی مشکلاتی را بوجود آورد که با درایت استانداران، دستگاه های قضایی و اجرایی استان مرتفع و پروژه از مسیر صحیح اجرا و به اتمام رسیده است.

تاکامی در پایان گفت: شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان تا پایان سال 1409، مبلغ 2 میلیارد دلار جهت توسعه شبکه انتقال و فوق توزیع نیروی برق سرمایه‌گذاری می کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه