به گزارش چامه شمال به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، فرهاد خلردی اظهار کرد: میزان بارندگیها در مازندران از ابتدای سال آبی جاری - یکم مهر سال گذشته تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 درصد و نسبت به مدت مشابه در دوره درازمدت 10 درصد بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تا کنون 607 میلیمتر بارندگی در مازندران ثبت شده است، افزود: مقدار بارشهای ثبت شده در استان طی مدت مشابه سال گذشته، یعنی از یکم مهر 1401 تا 12 تیر پارسال 427 میلیمتر بود که نشان میدهد امسال 180 میلیمتر بارندگی بیشتری داشتیم.
خلردی با بیان اینکه بارشهای سال آبی جاری نسبت به دوره درازمدت نیز 10 درصد بیشتر شده است، اضافه کرد: خوشبختانه بخش زیادی از این بارشها به هنگام بود و در مناطقی که احتمال بروز تنش آبی وجود داشت منجر به کاهش مشکلات کشاورزان شد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران درباره وضعیت آورد رودخانههای استان نیز گفت: حجم کل آورد رودخانههای مازندران به یک میلیارد و 820 میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته رشد 40 درصدی را نشان میدهد. اما 25 درصد کمتر از آمار دوره درازمدت است.
خلردی با اشاره به اهمیت منابع زیرزمینی و ضرورت افزایش توجه به شرایط این منابع، از کاهش 190 میلیون متر مکعبی ذخایر آبی زیرزمینی استان نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: بر اساس آمارهای موجود پایان خرداد امسال تراز آبهای زیرزمینی مازندران نسبت به زمان مشابه در دوره درازمدت (سه دهه پیش) 112 سانتیمتر کاهش یافته است.
وی افزود: البته این کاهش به مرور زمان رخ داده و امری ناگهانی نیست. اما باید همه بهرهبرداران تلاش کنند تا استفاده بهینه و کنترل شده از آبهای زیرزمینی و همچنین اقداماتی مانند تغییر الگوی کشت و بهرهگیری از روشهای نوین کشت و آبیاری آبهای سطحی، میزان استفاده از آبهای زیرزمینی را کاهش دهند.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران درباره آخرین وضعیت ذخایر سدهای مازندران نیز گفت: آب موجود در مخزن سدهای استان بدون احتساب سد گلورد در حال حاضر 226 میلیون متر مکعب معادل حدود 69 درصد از ظرفیت ذخیره سدهای استان است.
به گفته خلردی در حال حاضر سد شهید رجایی ساری 83 میلیون متر مکعب آب (معادل 51 درصد ظرفیت مخزن) و سد آیتالله صالحی مازندرانی(البرز) نیز 124 میلیون متر مکعب آب (معادل 88 درصد حجم مخزن) ذخیره شده است که طبق برنامهریزیهای انجام شده همکارانم در واحد بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای، رهاسازی آب مورد نیاز کشاورزی و برداشت برای تامین آب آشامیدنی از این ذخایر در حال انجام است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه