به گزارش چامه شمال، علی باقری جامخانه از مدیران باسابقه این سازمان سکان هدایت این ادارهکل را برعهده گرفت و در مراسم معارفهاش نوید قانونمندی و مردمداری داد؛ حلقه گمشدهای که این ادارهکل شدیداً به آن نیاز داشت.
پایان سوء مدیریت و دستاندازی به منابع طبیعی در این ادارهکل را میتوان به نوعی پایان عصر یخبندان دانست و امید داشت که بهار مدیریت، پیشرو باشد.
یکسوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اظهار کرد: امروز شاهد تکریم یک مدیر و معارفه مدیری دیگر در بدنه سازمان منابع طبیعی هستیم که هدف تعالی خود سازمان است.
دکتر شعبانیان افزود: وقتی امروز از منابع طبیعی سخن میگوییم، در واقع صحبت از یک چالش جدی جهانی میکنیم.
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: فرسایش خاک، ریزگردها، آلودگی آب و خاک، تغییر اقلیم و دهها موارد دیگر از معضلات امروز منابع طبیعی است.
شعبانیان ادامه داد: اگر بدنبال ریشه این مشکلات باشیم اولین گزینه، کمتوجهی و بیتوجهی به منابع طبیعی است.
وی اعلام کرد: بنا بر آمارهای جهانی، سالانه ۱۵ میلیارد درخت را از دست میدهیم و یا اینکه یکسوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند.
شعبانیان با بیان اینکه در کشورمان نیز شرایط بهتر نیست، عنوان کرد: ایران ۱۵۵ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که جزو با ارزشترین عرصهها در جهان است که به لحاظ تنوع پوشش و نقش اکولوژی، بینظیر است.
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: عمده عرصههای منابع طبیعی ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند که مسئولیت حفاظت را دو چندان میکند.
شعبانیان ادامه داد: ۳ میلیون هکتار از این عرصهها در خطه شمال وجود دارد که جزو با ارزشترینها بوده و لذا مسئولیت این خطه، سنگینتر است.
وی عنوان کرد: مسئولیت جدید را به سرپرست جدید تبریک میگوییم و در کنار این مسئولیت سنگین، قطعا فرصتهایی هم برای شما هست که باید این فرصتها را تبدیل به احسن کنید.
شعبانیان افزود: ظرفیت علمی و تحقیقاتی بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد که باید آن را قدر دانسته و تقویت کنید.
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اشاره کرد: کنشگران را نیز فرصت بدانید، چرا که دلسوزانی هستند که باید از آنها بهره ببرید.
شعبانیان ادامه داد: در درجه نخست، انتظار ما حفاظت از عرصهها است که باید یک برنامه مدون داشته باشید و در درجه دوم، ما از سال ۹۶ با توقف برداشت طرح جنگل مواجه هستیم و دیگر جنگل یک منبع تامین چوب نیست.
وی اذعان کرد: تاکنون طرحهای منابع طبیعی با مدیریت پایدار به سرانجام نرسید گرچه با سرعت خوبی در حال پیشروی است و استان مازندران در این مقوله در کشور یک استان پیش رو است.
شعبانیان تاکید کرد: باید طرحهای مدیریت پایدار به سرانجام برسد و در کنار آن، طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز باید با قوت در راستای حفاظت و احیای منابع طبیعی، پیش برود.
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: ظرفیت مراتع بسیار خوبی در استان مازندران وجود دارد که یک ظرفیت چرای بسیار خوبی را فراهم آورده که نیازمند مدیریت است.
نمایندگان مجلس در کنار حافظان منابع طبیعی هستند
عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی سازمانی برای مردم و با مردم است که از مواهب الهی محافظت میکند.
وی افزود: سازمانی که برای مردم است باید برای مردم نیز باشد که به توسعه و تعالی بینجامد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس خاطرنشان کرد: حقالزحمه کنونی پاسخگوی زحمات شما و جنگلبانان نیست و قدردان زحمات شما هستیم.
زمانی ادامه داد: با همدلی، تلاش، برنامه محوری و حمایت از همدیگر، مطمئناً قدمهای مثبتی را میتوان به سمت تعالی برداشت.
وی اعلام کرد: تمامی ظرفیتهای حقوقی برای کمک به دستگاهها وجود دارد و ما نمایندگان نیز در کنار شما هستیم.
حال منابع طبیعی خوب نیست
سرپرست سابق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری نیز در این مراسم اظهار کرد: طی مسئولیت ۸ ماهه بنده، فراز و نشیبهای فراوانی را تجربه کردیم.
موسی مقیمیمهر با اشاره به اینکه طی این مدت، ۳ رئیس سازمان منابع طبیعی کشور و ۳ استاندار تغییر کردند، افزود: ۸ ماه قبل همین دو مهمان ملی، بنده را معارفه و امروز همین دو عزیز بنده را تودیع میکنند و این درس است.
وی ضمن آرزوی توفیق برای مدیرکل جدید، خاطرنشان کرد: تلاش کردم به تکالیف سپرده شده یعنی بازگشت آرامش به ادارهکل و تکریم همه همکاران اعم از استانی و شهرستانی، عمل کنم.
سرپرست سابق ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اشاره کرد: منابع طبیعی ساری پایتخت منابع طبیعی کشور است و همه باید به سرپرست جدید کمک کنیم تا این ادارهکل به جایگاه واقعی خود در کشور برسد.
مقیمیمهر تاکید کرد: این مهم در سایه همدلی میسر میشود و همه باید پای کار بیایند تا در سایه تلاش و وحدت، به نتیجه دلخواه دست یافت.
وی با بیان اینکه امروز حال منابع طبیعی خوب نیست، تاکید کرد: نگذاریم حاشیهای شکل بگیرد و نباید به حواشی بپردازیم و بدانیم هدف ما حفاظت از منابع طبیعی است.
قانونمندی در کنار مردمداری هدف ماست
علی باقریجامخانه سرپرست جدید ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در این مراسم اظهار کرد: زیبنده نیست در استان شاهد قطع درختان باشیم.
وی با اعلام اینکه جنگلبانان واقعی خود مردم هستند، افزود: قانونمندی در کنار مردمداری هدف ما است.
سرپرست جدید ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری خاطرنشان کرد: باید پای سودجویان و سوداگران چوب در استان برچیده شود.
باقریجامخانه ادامه داد: همه ما امانتدار میراث گذشتگان هستیم و امیدوارم از این امانتداری سربلند بیرون بیاییم.
گفتنی است: علی باقری جامخانه که حدود ۲۹ سال در سازمان منابع طبیعی مسئولیتهای مختلفی داشته، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی بوده و از جانبازان دوران دفاع مقدس است.
وی تاکنون مسئولیتهایی همچون رئیس ادارات منابع طبیعی شهرستانهای نکا و بهشهر، رئیس بازرسی منطقه ۳ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معاون یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران، رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی منابع طبیعی مازندران و رئیس بازرسی ادارهکل منابع طبیعی مازندران را برعهده داشته است.
باقری، بنیانگذار و طراح تشکیلات حفاظت در مجریان طرحهای منابع طبیعی شمال کشور بوده و چند دوره بعنوان مدیر نمونه دستگاه اجرایی شرق مازندران معرفی گردید.
شایان ذکر است: پس از دستگیری سید علوی علوی مدیرکل پیشین منابع طبیعی مازندران - ساری بدنبال تخلفات صورت گرفته توسط وی در اوایل خردادماه امسال، موسی مقیمیمهر سرپرستی این ادارهکل را طی ۸ ماه گذشته برعهده داشته است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه