پیشرفت و آبادانی با اجرای پروژه‌های کلان برق منطقه‌ای مازندران و گلستان

پیشرفت و آبادانی با اجرای پروژه‌های کلان برق منطقه‌ای مازندران و گلستان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان از آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۵۰ پروژه شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد ریال خبر داد.

به گزارش چامه شمال، موسوی تاکامی اظهار کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی، ظرفیت شبکه برق منطقه ای مازندران صرفا شامل ۴۰۰ مگاولت آمپر پست‌های انتقال و فوق توزیع، ۹۰۰ کیلومتر مدارخطوط انتقال و فوق توزیع، ۱۴۱۲ روستای برق دار، با مجموع ۲۵ مگاوات مولد تولید برق مقیاس کوچک در ۳۸ شهر، پیک مصرف برق ۱۵۰ مگاوات در تیرماه ۱۳۵۷،همراه با ۲۵۰ هزار مشترک برق بوده است.

وی افزود: اکنون حدود ۶ هزار و ۵۱۴ کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع، ۲۰ هزار مگاولت آمپر پست های فوق توزیع و انتقال،۴‌هزار مگاوات نیروگاه‌های بزرگ و کوچک خصوصی و دولتی، برق‌دار شدن تمام روستاها با نیاز مصرف ۶ هزار مگاوات و بیش از ۳میلیون مشترک برق رسیده است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه این شرکت به عنوان پیشران، هدف ۲۰ را به عنوان شاخص عملکردی را تعریف کرده است، گفت: تا سال ۱۴۲۰ شبکه انتقال و فوق توزیع شرکت امکان تولید و ترانزیت ۲۰ هزار مگاوات را دارد تا ۲۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی و ۳۵ درصد از کل تولید انرژی برق آن از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین شود.

وی اضافه کرد: هدف ۲۰ برای سایر اهداف به غیر از شبکه تولید و انتقال برق، همانند سیستم‌های گرمایش و حمل و نقل نیز دنبال می شود.

موسوی تاکامی خاطر نشان کرد: طی ارزیابی صورت گرفته و با توجه به ضریب نفوذ خودروهای برقی در این دو استان، ۲۲ درصد (حداکثر ۳۵%) از انرژی برق در سال ۱۴۲۰ برای شارژ خودروهای مدرن برقی به کار می رود و ۳۵ درصد انرژی مورد نیاز گرمایش اماکن،از سیستم آب گرم محلی تولید شده در نیروگاه های تولید آب گرم خواهد بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان افزود: تا سال ۱۴۳۰، نسبت تولید انرژی برق تجدیدپذیر به کل تولید برق مازندران و گلستان، ۸۶ مگاوات خواهد بود.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری در احداث شبکه انتقال و فوق توزیع و سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در احداث نیروگاه ها، با حجم سرمایه گذاری کلی ۱۴ میلیارد دلار، سطح کمی شبکه انتقال و فوق توزیع و تولید در این شرکت به میزان ۲۰ هزار کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع، ۳۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پست های، ۴۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پست های فوق توزیع و احداث ۲۰ درصد ظرفیت تولید (معادل ۴ هزار مگاوات)،بصورت تولید پراکنده نیز، تا سال ۱۴۲۰ برسد.

مدیرعامل برق منطقه ای مازندران و گلستان در ادامه گفت:  با تامین مالی از طریق فاینانس به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار، اجرای ۴۶ پروژه کلیدی از ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ عملیاتی شد که طرح جامع تا افق ۱۴۰۹ برای این شبکه پیش بینی سرمایه گذاری بیش از ۲ میلیارد دلار برای اجرای بیش از ۱۲۰ پروژه از جمله احداث ۶۰۴۰ مگاولت آمپر پست های انتقال و فوق توزیع،۲۰۴۰ کیلومترمدار خطوط انتقال و فوق توزیع و دهها پروژه دیگر برنامه ریزی شده است.

وی از برنامه ریزی برای احداث خط ۵۰۰ کیلوولت از ترکمنستان به پست جدیدالاحداث ۴۰۰/۲۳۰/۶۳ کیلوولت شهید چمران آزادشهر و ایجاد رینگ ۵۰۰ کیلوولت جنوب دریای خزر برای ایجاد ارتباط بین آسیای مرکزی و قفقاز از پیشنهادات این شرکت به توانیر برای تامین توان حدود هزار مگاوات خبر داد.

موسوی تاکامی اضافه کرد: برنامه ریزی برای احداث خط دو مداره ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه شهید رجایی قزوین به تنکابن به طول ۱۰۰ کیلومتر مسیر و ۲۰۰ کیلومتر مدار با سرمایه گذاری تقریبی ۳ هزار میلیارد تومان پیگیری می شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: ارتباط آن به پست ۴۰۰/۲۳۰/۶۳ کیلوولت حسنکیف جهت حفظ پایداری شبکه برق غرب مازندران در زمان خروج نیروگاه های نوشهر یا سیاه بیشه، از طریق فاینانس فروشنده در دستور کار است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای احداث خط دو مداره ۴۰۰ کیلوولت سیم بجنورد به علی آباد به طول ۲۵۰ کیلومتر مسیر، برنامه ریزی برای افزایش سطح ولتاژ پست های انتقال ۶۳/۲۳۰ کیلوولت رویان ۴۰۰/۲۳۰/۶۳ کیلوولت برای تامین توان و بهبود سطح ولتاژ ۲۳۰ کیلوولت منطقه و پیشگیری از قطع بار ناشی از کاهش ولتاژ از موارد مهم است که دنبال می شوند.

موسوی تاکامی گفت: پیگیری احداث ۱۶۵۰ مگاوات نیروگاه در علی آباد، محمودآباد، نکا و ساری تا سال ۱۴۰۵ و نیز اخذ مجوز احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه تا سال ۱۴۰۱ در آمل، بابل، بندر امیرآباد، کردکوی، شهرک صنعتی اترک، مینودشت و برنامه ریزی برای احداث نیروگاه مقیاس کوچک به ظرفیت هزار مگاوات و واحدهای تولید برق خورشیدی تجدید پذیر به میزان ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۹ در سایت های کیاسر، اینچه برون و اترک از اهم برنامه ها است.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان برای فائق آمدن بر چالش های تامین توان، کیفیت سرویس دهی و افزایش قابلیت اطمینان شبکه فوق توزیع و انتقال مازندران و گلستان، پروژه های ذیل را عملیاتی شد و شاخص های ولتاژ شبکه انتقال، فوق توزیع و فشار متوسط در خروجی پست های فوق توزیع در حد استاندارد بوده است.

موسوی خاطر نشان کرد: از ابتداری ۱۴۰۱، با سرمایه گذاری ۱۴ هزار میلیارد تومان، توسعه و احداث شبکه در مقیاس کلان به میزان ۵۱۲ کیلومتر مدار خطوط  انتقال در دست اقدام است.

وی یاداور شد: ۴ هزار و ۶۰۰ مگاولت امپر افزایش ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع، ۲۰۰ مگاوار خازن  را نیز در شبکه راه اندازی کرده است. و یا تا پایان سال بهره برداری می کند.

موسوی تاکامی پیرامون افتتاح ۳۴ پروژه به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان و آغاز عملیات اجرایی ۱۶ پروژه به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان افزود: این پروژه از منابع داخلی شرکت توانیر تامین اعتبار و شد که تعدادی از آن پروژه ها در مدت دو سال گذشته اجرا شده است، به جهت آشنایی با نوع آنها، به صورت کلی به آنها اشاره می شود:

احداث پست ۶۳/۲۰۰ کیلوولت شهید چمران آزادشهر به ظرفیت ۴۰۰ مگاولت آمپر در کمتر از ۶ ماه که به عنوان رکورد صنعت برق ثبت شده است. (۱۴۰۲)     

احداث خطوط ۴ مداره ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت رویان به نوشهر و گرگان به کردکوی به طول ۲۹۶ کیلومتر مدار که در ۱۲ ماه در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری کامل رسیده اند.

احداث خطوط 4 مداره ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت حسنکیف به نوشهر به طول ۱۴۰ کیلومتر مدار با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد که در پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسد.

اجرای پروژه خط انتقال ۴ و ۶ مداره ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت رویان به محمودآباد به طول ۱۹۸ کیلومتر مدار با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد همراه با احداث خط ۶۳ کیلوولت ۴ مداره کابلی – هوایی به طول ۴۲ کیلومتر مدار با پیشرفت فیزیکی ۹۵ که تا قبل از پیک برق سال ۱۴۰۴ بهره برداری می رسند.       

احداث پست انتقال ۶۳/۲۰۰ کیلوولت محموداباد به ظرفیت ۳۶۰ مگاولت آمپر که در ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۳ آماده بهره برداری است.

توسعه پست ۶۳/۲۰۰ شهید چمران آزادشهر به ارزش ۸ هزار میلیارد ریال

افزایش ظرفیت ۴ خط فوق توزیع نیروی برق مازندران و گلستان به میزان ۵۰ کیلومتر مدار و به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان است.

احداث پست ۶۳/۲۰۰ کیلوولت مریم آباد گرگان با ظرفیت ۴۰۰ مگاولت آمپر. اکنون این پست و خط تغذیه کننده و خروجی های آن پیشرفت ۵۳ درصدی دارند.

افزایش ظرفیت پست­ های انتقال 230/63 کیلوولت گرگان به میزان 90 مگاولت آمپر و پست 230/63 کیلوولت رویان به میزان 125 مگاولت آمپر و پست 230/63 هزار سنگر آمل به میزان 90 مگاولت آمپر

احداث پست 63/2۰۰ کیلوولت گمیشان به ظرفیت 80 مگاوات آمپر 

احداث خط دو مداره 63 کیلوولت گنبد 1 به 230 فجر گنبد به طول 21 کیلومتر مدار

احداث خطوط 4 مداره مرکز مازندران به قائمشهر به طول 28 کیلومتر مدار

احداث خطوط دو مداره 63 کیلوولت فریم ساری (21 کیلومتر مدار)، احمدچاله پی بابل به گتاب بابل(21 کیلومتر مدار)، پول به بلده نور (42 کیلومتر مدار)، تشبندان محمودآباد (10 کیلومتر مدار) و خط چهار مداره آمل 1 به محمودآباد (42 کیلومتر مدار) مجموعا به طول 116 کیلومتر مدار

احداث پست 63/20 کیلوولت آبشار چالوس، گتاب بابل و شهرک صنعتی نکا به ظرفیت 300 مگاولت آمپر با امکان بهره برداری در پیک سال 1404 همراه با خطوط ارتباطی تغذیه کننده

شروع عملیات اجرایی پست 230 به 63 به 20 کیلوولت شهرک صنعتی اترک استان گلستان و خط 2 مداره 230 کیلوولت علی آباد – اترک به طول 105 کیلومتر مدار با پیشرفت فیزیکی 50% و امکان بهره برداری در سال 1404         

موسوی تاکامی در ارتباط با توسعه تولید و احداث نیروگاه ها افزود: پیگیری جدی برای احداث 1650 مگاوات نیروگاه های بزرگ در محمودآباد، نکا و علی آباد و نیروگاه های مقیاس کوچک در دستورکار است

وی خاطرنشان کرد: البته در حوزه احداث نیروگاه های تجدید پذیر ضمن پیگیری برای احداث 700 مگاوات نیروگاه های مختلف با ظرفیت زیر 500 کیلووات توسط مشترکین اداری، خانگی، صنعتی، کشاورزی و عمومی در قالب الزام برنامه توسعه هفتم توسعه دنبال می شود.

موسوی بیان داشت: 6500 مگاوات نیروگاه خورشیدی برای احداث در سایت های کیاسر، گمیشان، اترک و اینچه برون با سرمایه گذاری بخش خصوصی و کارفرمایی ساتبا نیز پیگیری در دست اقدام است که نیاز به تامین زمین حدود 10 هزار هکتار است. در این رابطه لازم است تا سازمان های منابع طبیعی، محیط زیست و امور اراضی های استان اقدمات تامین زمین را تسریع کند.

مدیرعامل برق منطقه ای مازندران و گلستان در ادامه افزود: علاوه بر موارد فوق تنها در قرارداد تامین نقدینگی از محل فاینانس که از 19 خرداد 1403 شروع شده و تا سال 1406 اتمام می یابد، 2775 مگاولت آمپر به ظرفیت پست ها و 275 کیلومتر مدار به میزان خطوط انتقال و فوق توزیع با ارزش سرمایه گذاری 200 میلیون دلار افزوده می شود.

موسوی تاکامی پیرامون آیین آغاز پروژه های شاخص جدید برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: این شرکت 16 پروژه به ارزش 120 هزار میلیارد ریال را کلنگ زنی خواهد داشت که شامل ذیل می باشد:

14 پست فوق توزیع و انتقال نیروی برق در رستمکلای بهشهر، ساری، قائمشهر، بابل، آمل، محمودآباد، جویبار، چمستان، بابلسر و تنکابن به همراه 700 کیلومتر مدار خطوط تغذیه کننده آنها با ظرفیت 2775 مگاولت آمپر و ارزش 10 هزار و 500 میلیارد تومان با تامین منابع مالی از طریق فاینانس

احداث نیروگاه خورشیدی 50 کیلووات ساختمان ستادی برق منطقه ای مازندران و گلستان به ارزش 5 میلیارد تومان

نیروگاه تولید پراکنده بهشهر به ظرفیت 25 مگاوات و ارزش 750 میلیارد تومان است.

تاکامی در رابطه با راهکارهایی برای مدیریت انرژی و اقداماتی که شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان در راستای تعدیل چالش ناترازی برق افزود: همکاران ما در برق منطقه ای مازندران و گلستان نشست ها و جلسات لازم را با ذینفعان و بازیگران دولتی و خصوص برای بهبود بهره وری انرژی، برقی سازی، دیجتالیزاسیون، هوشمندسازی و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برگزار می کنند.

وی افزود: اقداماتـــی ماننـــد تولیـــد لوازم خانگـــی کاراتـــر، اســـتفاده صد درصدی از چراغ های روشنایی LED، استفاده از سافت استارترها و درایوها در انواع الکتروموتورهــا و اســتفاده از سیســتم های مدیریــت انــرژی در ســـاختمانها را بسیار ضروری دانست.

موسوی اضافه کرد: در زمینـــه ســـاختمان، بهـــره وری می تواند تا از 10 تا 50 درصد مصرف برق را کاهش دهد.

وی گفت: انـرژی در اقتصاد کشورتاثیر بالایی دارد اما چارچوبهـای سیاســـتی فعلـــی به انـــدازه کافـــی برای افزایش بهره وری ســـختگیرانه نیســـتند تـــا تعهـدات مدیریت مصرف را بـرآورده کننـد. در ایران، پتانســیل قابل توجهــی بــرای بهبــود بهــره وری انــرژی در ســاختمانها وجــود دارد، امــا سیاســت هایی کــه می تواننــد پیشــرفت های چشــمگیر در کاهــش بهبود بهره وری موثر باشند پیگیری نشدند. باید سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها در معماری ساختمان و استفاده از سیستم های سرمایش و گرمایش نظیر هیت پمپ ها و تولید آب گرم محلی مدرن تجدید نظر نموده و مهندسین طراح را از میان متخصصین مجرب انتخاب نمایند.

تاکامی در پایان افزود: برقی سازی انواع تجهیزات و سیستم ها از مهمترین راه های کاهش مصرف انرژی است.

او به عنوان مثال گفت: استفاده از خودروهای برقی تا 70% مصرف انرژی را کاهش می دهد و ساخت ساختمان های ویلایی می تواند در استفاده از هیت پمپ ها و واحدهای تولید برق خورشیدی بسیار موثر باشد.

موسوی استفاده از سامانه های نرم افزاری، فناوری های دیجیتال و هوشمندسازی را در مدیریت انرژی بسیار موثر دانست و پیشنهاد داد که باید شرکت های نوپا و استارت آپ در این زمینه ها و ممیزی انرژی تاسیسات و ساختمان ها، بسیار فعال باشند.

انتهای پیام/

تصاویر خبر


ارسال دیدگاه