حسین احمدی
به گزارش چامه، رونمایی از 21 کتاب بومی، برگزاری کارگاه های تولید محتوا و ویراست کتاب با حضور فعالان این حوزه از اقداماتی بود که در نمایشگاه بزرگ کتاب، قرآن و محصولات فرهنگی مازندران مورد توجه ناشران و نویسندگان قرار گرفت.
برنامههای جنبی نمایشگاه تنها در ایستگاه کارگاه تولید محتوا و رونمایی خاتمه نیافت و متولیان امر، برگزاری مراسم تجلیل از ناشران و فعالان حوزه چاپ و نشر را در برنامه کاری شان قرار دادند که استقبال و تحسین فعالان این عرصه را بدنبال داشت.
همچنین روزهای پیش رو دو کارگاه دیگر تحت عنوان گارگاه چاپ کتاب و کارگاه طراحی برای فعالان حوزه چاپ و نشر برگزار خواهد شد.
پیگیر راه اندازی اتحادیه ناشران هستم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: ایجاد اتحادیه ناشران در دستور کار قرار دارد.
حسین جوادی در آیین تجلیل از ناشران و فعالان حوزه چاپ و نشر مازندران اظهار کرد: ایجاد اتحادیه ناشران استان مازندران که دغدغه جدی فعالان این حوزه هست را پیگیری میکنم.
وی افزود: برنامهریزی لازم در این بخش باید به صورت جامع و دائمی باشد و ساز و کار مالی مناسب نیز برای آن تعریف شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از انعقاد تفاهمنامه با صدا و سیما استان مبنی بر معرفی کتاب توسط ناشران در این رسانه خبر داد و گفت: اقدامات اولیه در این بخش انجام شده و در حال برنامهریزی برای عملیاتی کردن این طرح هستیم.
جوادی به فعالیت 258 ناشر در استان اشاره و یادآور شد: بار مسئولیت نشر استان برعهده فعالان این حوزه است و بنده واقفم که در دوران کرونا با وجود مشکلات، عرصه را خالی نکردند هرچند در این ایام حوزه فرهنگ به شدت دچار چالش شده بود.
وی با اعلام اینکه برای حمایت از ناشران و فعالان حوزه چاپ، نیاز به حمایت و همراهی همه جانبه داریم، گفت: کمک به فعالان حوزه چاپ و نشر باید نهادینه، اثرگذار و هدفمند باشد.
نمایشگاههای کتاب و محصولات فرهنگی به صورت فصلی برگزار شود
همچنین مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در آیین تجلیل از ناشران و فعالان حوزه چاپ و نشر استان گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب یک ضرورت اجتناب ناپذیر بوده و با توجه به احساس نیازی که وجود دارد پیشنهاد میکنم نمایشگاه به صورت فصلی در استان برگزار شود.
کمالی خاطر نشان کرد: برنامههای فرهنگی از این دست یکی از نیازهای روز استان بوده و به نظرم باید برنامهریزی کرد که برگزاری نمایشگاه ها به صورت فصلی نه تنها در مرکز استان بلکه در همه شهرستانها پیگیری شود.
وی اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی جز دستورات دینی بوده و در فرهنگ اسلامی نسبت به این موضوع تاکید شده است.
کمالی ادامه داد: آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولی آموزش کشور، رسالت بسیار بزرگی برعهده دارد و توسعه فعالیت کتاب و افزایش نرخ مطالعه یکی از آروزهای ما است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خاطر نشان کرد: با توجه به بازدیدی که از نمایشگاه داشتم مورد استقبال دانش آموزان قرار گرفته و این اقدام بسیار قابل تحسین است. اغلب دانش آموزانی که در نمایشگاه کتاب حضور یافتند نسبت به خرید کتاب اقدام کردند.
کمالی افزود: برای توسعه کتابخوانی نیاز به فرهنگ سازی است و از طرفی برنامهریزی لازم باید انجام شود که از ظرفیت استان در این بخش هم استفاده بهینه شود.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره کتابخوانی دانائی و توانایی 14 نفر از استان مازندران حضور پیدا کردند که هر 14 نفر در کشور موفق به کسب رتبه شدند، یادآور شد: مازندران در بخش کتاب جایگاه مناسبی دارد و نباید به این رتبهها راضی باشیم و باید نرخ استفاده از کتاب را افزایش دهیم.
تجلیل از 21 برگزیده حوزه چاپ و نشر
در پایان این مراسم از ۲۱ فعال حوزه چاپ و نشر با اهدای هدایایی تجلیل شد.
مصطفی قلیچ مدیر مسئول انتشارات ورسه آمل، نورالله پهلوان انتشارات وارش وا از آمل، فاطمه لطفی انتشارت لطفی آمل، ربابه غفاری انتشارات آیما تنکابن، جلیل غدیری انتشارات نستعین رامسر، سمانه سادات خاتمی انتشار هاوژین ساری، مرجان بهزاد فر انتشارات فراگیر الوند، محمدعلی دیانی انتشارت متن و بطن ساری، علی رحمان پرست انتشارات مهربان نیکا نکا، علیرضا امینی انتشارات دانشگاه علوم دریایی نوشهر، معصومه طاهری انتشارات مهرالنبی قائمشهر، عین الله جعفر نژاد قمی انتشارات علوم رایانه بابل، هادی کرمانیان انتشارات اکسیر قلم بابل، مسعود ویسی انتشارات کلام مسعود چالوس، رضا اسدپور انشتارات شاپار قائمشهر، فرح حسینی صدر انتشارات فخر جاوید نور، مهدی گیتی نژاد اسرمی انتشارات گیتی ساری، حبیب الله نجفی هزار جریبی انتشارات اشرف البلاد بهشهر، نیما مختارپور فروشگاه کتاب فرهنگیان ساری، بهداد ابوالقاسم زاده خانه دیجیتال بهداد ساری و فرهنگ مسگریان کانون تبلیغات نمای نزدیک ساری از فعالان برتر حوزه چاپ و نشر بودند که مورد قدردانی قرار گرفتند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه