حضور ناظرین شرعی در بانک‌ها موجبات اعتماد مردم را فراهم می کند

حضور ناظرین شرعی در بانک‌ها موجبات اعتماد مردم را فراهم می کند

با حضور رییس و دبیر شورای فقهی بانک مرکزی و مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک توسعه تعاون، روحانی بسیجی حجت‌الاسلام دکتر سیدابراهیم صباغیان استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و از اهالی استان مازندران و شهرستان ساری بعنوان مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک توسعه تعاون کشور معارفه شد.

حسین احمدی

به گزارش چامه شمال آیت‌الله غلامرضا مصباحی مقدم رییس شورای فقهی بانک مرکزی در این مراسم اظهار کرد: بانک توسعه تعاون در انطباق عملیات بانکی با مبانی فقهی اهتمام فراوان دارد و از جمله بانک‌های پیشرو در استقرار مسئول شرعی در ساختار بانک می باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مسئولیت اصلی رعایت الزامات برخاسته از مصوبات شورای فقهی در درجه اول بر عهده مدیرعامل و هیات مدیره و سپس هیات عامل و مدیران میانی است.

همچنین محمد شیخ حسینی مدیرعامل بانک توسعه تعاون اظهار داشت: حضور رییس و دبیر شورای فقهی بانک مرکزی در این جلسه معارفه بسیار ارزشمند است.

وی افزود: بانک توسعه تعاون التزام کافی برای انطباق کامل عملیات بانکی با قوانین فقهی و اسلامی را دارد و حضور مسئول نظارت و تطبیق شرعی فرصتی برای اطمینان از رعایت قواعد و الزامات بانکداری اسلامی است.

شیخ حسینی ادامه داد: تمامی ارکان مدیریتی و اجرایی بانک توسعه تعاون، خود را ملزم به رعایت قواعد فقهی و اسلامی می دانند و همکاری و هماهنگی لازم را با ناظر شرعی بانک در نظر دارند.

این مقام بانکی گفت: حجت الاسلام سید ابراهیم صباغیان از جمله متخصصین و صاحب نظران خبره حوزه بانکداری اسلامی است و حضور ایشان برای اقدامات بانک در حوزه روش های نوین تامین مالی بر پایه قواعد اسلامی بسیار مغتنم است.

وی افزود: بانک توسعه تعاون به عنوان بانک دولتی و تخصصی در شبکه بانکی به عنوان خدمتگزاری برای بخش تعاون به عنوان بخش مهم و راهبردی اقتصادی کشور مطرح بوده و در بین فعالین اقتصادی و مسئولین و بدنه اجتماعی شناخته شده است.

شیخ حسینی تاکید کرد: بانک توسعه تعاون با 448 واحد بانکی به طور گسترده خدمات مالی و اعتباری را به جامعه هدف ارائه می دهد.

این مقام بانکی تصریح کرد: باعث افتخار است که بانک توسعه تعاون به عنوان خدمتگزار تعاونی‌ها تمامی سرمایه و داشته‌ها و امکانات خود را در خدمت بخش واقعی اقتصاد بکار گرفته است.

در ادامه حسین میثمی دبیر شورای فقهی بانک مرکزی و رییس اداره بانکداری اسلامی بانک مرکزی گفت: فرآیند نظارت و تطبیق عملیات بانکی در بسیاری از کشورهای اسلامی و موسسات مبتنی بر مالی اسلامی در جریان است و قواعد فقهی و اسلامی در کنار قواعد و استانداردهای حسابرسی نقش مهمی در فرآیندهای تطبیق و حسابرسی دارد.

وی افزود: هر گونه اقدام اعم از آموزش کارکنان و برگزاری جلسات توجیهی و هماهنگی، می تواند تاثیر مثبتی در تحقق نظارت شرعی داشته باشد.

در پایان حجت الاسلام سید ابراهیم صباغیان مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک توسعه تعاون گفت: حضور آیت الله غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در این جلسه بسیار ارزشمند و مایه مباهات است.

وی با اشاره به اینکه وضع موجود نظارت شرعی بر بانک‌ها و موسسات مالی نامطلوب است، افزود: با اینکه بانک مرکزی وظیفه تضمین اجرایی شدن قانون بانکداری بدون ربا را به عهده دارد اما کارنامه حدود چهار دهه از بانکداری بدون ربا نشان می دهد که قوانین بانکداری به صورت صحیح و بر اساس آنچه انتظار می رفت اجرایی نشده است بنابراین بانکداری موجود نتوانسته اطمینان مراجع و علماء و همچنین مردم را بدست بیاورد.

این استاد سطوح عالی و تخصصی فقه الاقتصاد حوزه علمیه قم بیان کرد: حضور ناظرین شرعی در بانک موجب اطمینان و اعتماد بخشی به مردم و مراجع به حاکمیت شریعت در بانک می شود.

در این جلسه که با حضور محمد جعفر ایرانی عضو هیات مدیره، محمد ذوالفقاری معاون مدیرعامل در امور مالی و پشتیبانی، شهرام بخشا معاون مدیرعامل در امور برنامه ریزی و فناوری اطلاعات، صیاد رحمان پور مدیر امور استان ها و شعب، مهدیه ابراهیمی رئیس دایره کل تطبیق قوانین و مقررات، رویا رحمانی رئیس اداره کل حسابرسی داخلی، حمید فلاحتی رئیس اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات و سید علی میر فخرایی رئیس اداره کل روابط عمومی برگزار شد، حکم حجت الاسلام‌ سید ابراهیم صباغیان مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک توسعه تعاون به ایشان تقدیم شد.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه