به گزارش چامه شمال، نماینده ولیفقیه در مازندران در آیین افتتاح پیشرفتهترین مرکز کنترل و پایش شبکه فوق توزیع کشور که به همت برق منطقهای مازندران و گلستان برگزار شد، اظهار کرد: باید از ظرفیت جوانان نخبه برای دانشبنیان شدن زیرساختهای کشور بهره گرفته شود.
آیت الله محمدی لائینی افزود: «ما میتوانیم» با پیوست «ما میدانیم» مسیر پیشرفت را هموار میکند.
وی با بیان اینکه باید هوشمندانه امور کشور مدیریت شود، اضافه کرد: مراد از مدیریت هوشمندانه این است که آیندهنگر باشیم.
نماینده ولیفقیه در مازندران با اشاره به اینکه امور کشور باید دانشبنیان شود، خاطرنشان کرد: اعتماد به توان داخلی موجبات کاهش هزینه دستیابی به تکنولوژی را به همراه دارد.
آیت الله محمدی لائینی در بخشی از سخنانش به عملیاتهای 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس ما سرشار از هوشمندی، علم و دانش بود. بهطور نمونه برخی از اساتید دانشگاهی، دانشجویان از روند شکلگیری و اجرای عملیات والفجر هشت متحیر هستند.
وی با بیان اینکه در عمر بیش از 44 ساله انقلاب اسلامی به پیشرفتهای متعددی در حوزههای علمی، پزشکی و نظامی دستیافتهایم، خاطرنشان کرد: «ما میتوانیم» با پیوست «ما میدانیم» مسیر پیشرفت را هموار میکند.
آیت الله محمدی لائینی با اشاره به اهمیت تولید انرژی از شیوههای غیر سوختهای فسیلی، یادآور شد: باید در تولید انرژی به سمتی حرکت کنیم که از باد و خورشید و انرژی اتمی برای تولید انرژی پاک استفاده کنیم.
نماینده ولیفقیه در مازندران با اعلام اینکه استفاده از نفت، گاز و بنزین باید حذف شود، افزود: مشترکین خانگی و صنعتی و تولیدی باید از برق تولیدی از منابع غیر فسیلی بهرهمند شوند.
آیت الله محمدی لائینی تأکید کرد: باید با فعالسازی و گسترش نیروگاههای کوچکمقیاس از قطع برق در تابستان جلوگیری بعمل آید.
وی بیان کرد: مسئولین و کارکنان دستگاهها باید باصداقت و امانتداری ارائه خدمت داشته باشند و افزایش رضایت اربابرجوع را فراهم آورند.
همچنین مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران در حاشیه این مراسم عنوان کرد: استفاده از سیستمهای کنترل، پایش و گردآوری دادههای (SCADA) سنتی و غیرمکانیزه به اوایل دهه 1960 برمیگردد که بیشتر در صنایع برق و نفت و گاز و صرفا بر پایه برخی تراشه ها استوار بود که از دهه 1980 به طور گسترده توسط شرکتهای بزرگ صنعتی برای نظارت از راه دور سیستمها در زمان واقعی بر پایه PLC مورد استفاده قرار گرفتهاند.
دکتر موسوی تاکامی افزود: از طریق دادههای اخذ شده توسط سیستمهای SCADA، شرکتهای برق دنیای پیشرفته توانستهاند قابلیت اطمینان شبکه را بهبود بخشند و به طور فعال مشکلات را شناسایی و حل کنند. الزامات کیفیت توان را برآورده نمایند و از تصمیمهای استراتژیک برخوردار شده و سیستم بازیابی سریعتری بعد از بروز خطا داشته باشد.
وی ادامه داد: از منظر تاریخی، تنها شرکتهای بزرگ از سیستمهای اسکادا برای ایجاد زیرساختی سازگار، ایمن و پاسخگو با نظارت مستمر وضعیت استفاده کردهاند. با این حال، حتی امروزه، بسیاری از شرکت های پیشرفته دنیا از مزایای سیستم اسکادا در شبکه فوق توزیع برخوردار نیستند. پیادهسازی سیستمهای اسکادا، حتی برای شرکتهای برق با چند ده پست، به روشی رایج در شبکه انتقال، مقرونبهصرفه و امکانپذیر نیست چراکه هزینه بالای تجهیزات از قبیل مودم، RTU و سایر تجهیزات جانبی و مخابراتی، قیمت سرسام آوری دارد.
تاکامی افزود: لازم است تا با استفاده از سیستمهای SCADA و مدیریت انرژی، نسبت به جمعآوری و ثبت دادهها و تولید اطلاعات برای تصمیمگیری و تصمیمسازی هوشمندانه بدون نیاز به سرمایهگذاری مالی گزاف اقدام کرد چراکه با استفاده از اطلاعات بدست آمده از دادههای جمع آوری شده می توان بصورت خودکار یا توسط مهندسین ماهر دیسپاچینگ، علاوه بر ارتقاء سطح و کیفیت تصمیم گیری، عیب یابی و تجزیه و تحلیل سیستم را انجام داده و از قبل آن، هزینه های نگهداری و تعمیرات و نیز نرخ خروج ناخواسته تجهیزات را کاهش داد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران گفت: سختافزار و نرمافزار طراحی شده در این سیستم بومی شده که در برق منطقه ای مازندران ایجاد و استقرار یافت، قابلیت همکاری پذیری و اتصال به دستگاه های الکترونیکی هوشمند (IED) با طیف گسترده ای از پروتکل های ارتباطی را امکان پذیر کرده است. راهحلهای نرمافزاری همراه با راهحلهای جدید SCADA و سیستم مدیریت انرژی؛ دسترسی، مدیریت، امنیت، افزونگی و مقیاسپذیری دادهها را برای پشتیبانی از عملکردهای ضروری سیستم را نیز فراهم کرده است.
موسوی تاکامی افزود: به طور کلی، هدف شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان، تامین برق پایدار و قابل اعتماد با هزینه معقول است. چالش این است که باید تعادل مناسب بین هزینه کم و کیفیت خدمات بالا پیدا شود. بعلاوه، از آنجایی که شرکت های برق بر اساس نرخ قابلیت اطمینان ارزیابی می شوند، اقدامات انجام شده و سیستم های پیاده سازی شده برای بهبود قابلیت اطمینان می توانند مستقیماً بر نتیجه نهایی تأثیر بگذارند.
وی ادامه داد: برای ارائه خدمات قابل اعتماد، درک نحوه عملکرد شبکه فوق توزیع نیروی برق با داده های زمان واقعی بسیار مهم است. این اطلاعات مبنای مورد نیاز برای تصمیم گیری موثر را فراهم می کند. در حالی که در حال حاضر شرکتهای برق اغلب به بازدیدهای منظم سیستم در محل پست های فوق توزیع توسط اپراتورهایی که به میدان فرستاده میشوند برای جمعآوری نقاط داده متکی هستند، شرکتهای پیشرو جهان از انواع سیستمهای نظارت و کنترل برای جمعآوری دادههای معادل از چندین مکان جغرافیایی به صورت پیوسته استفاده کردهاند. شرکتهای برق میتوانند به دادههای فوری، ثابت و تاریخی ارائهشده توسط یک سیستم SCADA برای تصمیمگیری هوشمندانه و کارآمد که مدت زمان و دفعات قطع برق را کاهش میدهند، تکیه کنند. با اطلاعات بلادرنگ و دقیق، شرکتهای برق میتوانند بازدیدها و تعمیر و نگهداری را به طور مؤثرتری هدایت کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: این سیستم مدرن، مالتی تسکینگ و زمان واقعی است و قابل رقابت با سایر سیستم ها با برندهایی نظیر میکرو اسکادای ABB، NETVISION و غیره می باشد و از جنبه های کلیدی سیستم کنترل و پایش شبکه فوق توزیع برق منطقه ای مازندران و گلستان عبارت از: اخذ داده های وضعیت زمان واقعی تجهیزات، داده های اندازه گیری و هشدار تجهیزات و ترانسفورماتورهای جریان، ولتاژ، قدرت، کلیدها و سایر تجهیزات، ذخیره سازی داده ها، کنترل ولتاژ و توان های اکتیو و راکتیو، طرح ریزی شبکه، ایجاد امکان عملیات از راه دور در صورت تایید پدافند غیرعامل، فعال بودن سیستم با امنیت بالا، بستر مخابراتی و ارتباطات مناسب، امکان پشتیبانی از سیستم بدون تاثیر تحریم ها، اخذ داده ها از سیستم های موجود و ارسال به مرکز دیسپاچینگ، تامین ترندهای کارا، ثبت رخدادها و خطاها، امکان برقراری ارتباط با سایر سامانه ها نظیر مدیریت انرژی و سیستم تعمیرات و نگهداری، کمک به اپراتور در تحلیل سیستم و بازیابی سریع شبکه در زمان بروز خطا، تعداد نودهای بالا و نامحدود، دارا بودن سیستم کالرینگ و مرتب سازی داده های ولتاژ و غیره برای سهولت تصمیم گیری اپراتورها، استقرار سیستم بر بستر GIS، امکان ارسال فرمان های کنترل سیستم، توسعه پذیر، قابل انعطاف و سایر قابلیت های بروز سیستم های اسکادای مدرن دنیا هستند.
موسوی تاکامی افزود: استقرار موفقیت آمیز این سیستم در برق منطقه ای مازندران و گلستان با صرفه جویی 4 میلیون دلاری ارزی بهمراه بوده است و نشان داده است که راه حل ها و خدماتی برجسته شده اند که به راحتی تجهیزات موجود با سیستم های جدید ادغام شده اند.
او گفت: این سیستم از سیستم های جانبی نیز برخوردار است که امکان محاسبه معیارهایی نظیر، شاخص میانگین مدت قطع سیستم (SAIDI)، شاخص تناوب دفعات قطع متوسط سیستم (SAIFI) و شاخص تناوب دفعات قطع متوسط لحظهای (MAIFI) ، نرخ آمادگی سیستم، نرخ خروج سیستم، انرژی توزیع نشده، حد بارپذیری شبکه، قابلیت انتقال کل توان شبکه را دارا است.
وی در پایان این سیستم را کارآمد، بومی، دانش بنیان و هوشمند دانست و اشاره کرد که اکنون سیستم کنترل و پایش شبکه فوق توزیع نیروی برق شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان دارای شاخص های یک سیستم مدرن است که بدون PMU و صرفا با استفاده از کنتورها که در واقع یک سیستم PMU بدون اندازه گیری زاویه فاز برای شبکه فوق توزیع هستند و مناسب هستند، توانسته است یک سیستم کنترل، پایش و گردآوری و تحلیل داده قوی بر بستر امن سایبری را در اختیار قرار دهد. همچنین با توجه به عدم امکان بروزرسانی سیستم های DCS پست ها به سبب تحریم نظیرسیستم های Loan (ABB) و COMPASS (SIMENS)، می توان از سیستم های بومی شده مدرن استفاده کرد و در این زمینه شرکت برق منطقه ای مازندران در ابعاد هوشمندسازی شبکه، پیشرو است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه