حسین احمدی
به گزارش چامه شمال، دکتر عباس علیپور در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی با اعلام اینکه استان مازندران رتبه اول دیابت و رتبه پنجم فشار خون در کشور را داراست، اظهار کرد: در این راستا پویش ملی سلامت ۲۰ آبان لغایت ۵ دیماه در سطح استان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه در این طرح، غربالگری دیابت و فشارخون در حال انجام است، اضافه کرد: کلیه افراد بالای ۱۸ سال با حداقل ۸ ساعت ناشتایی میتوانند در شهرها به پایگاههای پزشک خانواده و در روستاها به خانههای بهداشت مراجعه کنند.
دکترعلیپور تصریح کرد: در سنوات گذشته غربالگری صورت میگرفت که متاسفانه دارای نواقص بود و افراد متفرقه که توانمندی نداشتند این طرح را اجرا میکردند.
وی با ذکر اینکه ۲ میلیون یکصدهزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال داریم، گفت: در طرح غربالگری که در دست اجراست، تاکنون ۱۱۰ هزار نفر سنجش و از این میان ۳ هزار فرد مشکوک شناسایی شدند.
رئیس مرکز بهداشت مازندران با بیان اینکه ۲۰ درصد مردم استان دیابت دارند در حالیکه میانگین کشوری ۱۴ درصد است، یادآور شد: ۳۷ درصد مازندرانیها مبتلا به پُرفشاری خون هستند اما میانگین کشوری ۳۲ درصد است.
دکتر علیپور با اعلام اینکه نیمی از افراد جامعه کمتحرکی دارند، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ تحرک ارتقا یافته و پیادهروی و ورزشهای همگانی در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: متاسفانه در پارکها شاهد ورزشهای همگانی نیستیم و متولیان امر باید در این راستا تلاش بیشتری صورت دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عوامل خطر را کم تحرکی و تغذیه ناسالم اعلام کرد و یادآور شد: نیمی از بیماریهای قلبی و عروقی بخاطر دیابت و فشار خون است.
دکتر علیپور با اشاره به اینکه از ابتدای کووید تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۵۱ هزار و ۱۳۱ مورد مرگ در استان اتفاق افتاد، گفت: ۲۰ درصد این مرگ ها را کرونا رقم زد درحالیکه ۶۰ درصد موارد دیگر فوتیها ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون و سرطان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برای این میزان مرگ ناشی از کووید این همه سرو صدا ایجاد شد اما نسبت به این میزان مرگ با عوامل دیگر عکسالمللی را شاهد نیستیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه