آمادگی نیروگاه‌های مازندران و گلستان برای گذر از پیک تابستان

آمادگی نیروگاه‌های مازندران و گلستان برای گذر از پیک تابستان

برق در زندگی امروزی، مساله‌ای حیاتی بوده و زندگی بی‌آن گویا تقریباً غیرممکن است.

حسین احمدی

به گزارش چامه شمال، برای استفاده از این موهبت، بسیاری از تلاشگران صنعت برق روزها و شب‌های بسیاری را به سختی پشت‌سر می‌گذارند تا چراغ خانه‌ها روشن بماند.

برای رسیدن به این ثبات باید برنامه‌ریزی‌ دقیقی صورت گرفته و مدیریتی واحد پای کار باشد تا آسایش مردم دچار چالش نشود.

در این راستا مدیران ۴ نیروگاه مازندران و گلستان گردهم آمدند تا با هم‌افزایی و تعامل برای گذر از پیک تابستان آماده شوند.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی که متولی نیروگاه‌های مازندران و گلستان است، این گردهمایی را رقم زد تا با بررسی موانع و تنگناها، شرایط را برای نیروگاه‌های مذکور فراهم کند تا آنان با فراغ بال به تولید برق بپردازند.

در پایان این نشست، مدیران نیروگاه‌های استان‌های شمالی رودرروی خبرنگاران رسانه‌های نشستند و پاسخگوی سوالات‌شان شدند.

پیش‌بینی افزایش مصرف ۵ درصدی برق در مازندران

ابتدا مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی هدف از برگزاری این نشست را گذر موفق از پیک تابستان پیش‌رو و بررسی دستورالعمل‌ها و اقدامات بخش پدافندی، سایبری و آماده‌باش نیروگاه‌ها برای دفع بحران‌ها عنوان کرد.

محمدرضا عابدی با اشاره به اینکه استان مازندران جزء ۳ استانی است که وزارتخانه نگاه ویژه‌ای به آن دارد، گفت: امسال متعهد شدیم ۱۶۰۰ تا ۱۷۵۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کنیم.

وی با اعلام اینکه برای رفع مشکلات آب نیروگاه‌ها تمام اقدامات بصورت شبانه‌روزی انجام می‌شود، از برداشته شدن ۴۰۰ مگاوات از محدودیت تولید نیروگاه نکا خبر داد.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی مصرف برق مازندران را ۵۴۰۰ مگاوات و ۷ درصد از کل مصرف کشور اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ۵ درصد افزایش مصرف داشته باشیم و میزان مصرف استان به ۵۷۰۰ مگاوات برسد.

عابدی بر نصب کنتورهای هوشمند تاکید کرد و گفت: تلاش می‌کنیم کمترین فشار در تابستان به شهروندان وارد شود.

۷۰ درصد برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ نکا به سرانجام رسید

در ادامه مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا با اعلام اینکه اورهال ۲ واحد بخار به پایان رسیده است، اظهار کرد: از ۱۴ برنامه تعمیراتی تدوین شده، ۱۰ برنامه انجام شد.

نوراله ادبی فیروزجایی، تامین لوازم یدکی را یکی از مشکلات اصلی نیروگاه نکا خواند و گفت: تامین قطعات نیازمند اعتبار و بودجه بالا است و با توجه به اینکه ۴۵ سال از عمر نیروگاه می‌گذرد، تقریباً همه بخش‌ها نیازمند بازسازی است.

وی با بیان اینکه نرسیدن بخشی از تجهیزات موجب شد اورهال ۲ واحد بخار به تاخیر بیفتد، افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی آماده بهره‌برداری است.

ادبی فیروزجایی دغدغه دیگر را تحریم‌ها دانست و بیان کرد: این مساله موجب می‌شود اجرای برنامه‌های تعمیراتی دچار چالش شود.

سطح‌ آب دریا در تولید برق تعیین‌کننده است

مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا، نیروگاه را وابسته به آب دریا و آب خام دانست و یادآور شد: بزرگترین چالش سال گذشته تامین آب‌خام بود که امسال برطرف شد.

ادبی فیروزجایی ادامه داد: آب‌شیرین‌کن نیروگاه سالها نصفه و نیمه رها شده بود که هم‌اکنون در مرحله خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه لایروبی حوضچه آرامش یکی از اقدامات خوب در جهت رفع محدودیت تولید در حال انجام است، گفت: سال گذشته ۲ واحد بخار دچار محدودیت بودند که با لایروبی‌های صورت گرفته هر ۴ واحد بخار از محدودیت خارج شدند.

ادبی فیروزجایی با اعلام اینکه سطح آب دریا در تولید برق تعیین‌کننده است، اضافه کرد: با کاهش سطح آب دریا دچار چالش خواهیم شد.

مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکا با بیان اینکه ۶۰ هزار مترمکعب از لای موجود در حوضچه برداشته شد، بیان کرد: بیرون حوضچه ۴۰۰ هزار مترمکعب لای وجود دارد که موجب نگرانی شده است.

ادبی فیروزجایی افزود: پیمانکار در حال کار مطالعاتی برای برداشت آب از عمق دریا است تا با پسروی آب دریا دچار چالش نشویم.

وی با اعلام اینکه تنها ۴ ماه از سال، سوخت گاز به نیروگاه اختصاص می‌یابد، خاطرنشان کرد: سوخت گاز موجب می‌شود هزینه تعمیر و نگهداری کاهش یابد.

ادبی فیروزجایی میزان تولید برق کشورمان را با چین برابر دانست و یادآور شد: شدت مصرف برق بالاست و قطعاً باید مدیریت و بهینه شود.

آموزش، پاشنه آشیل مصرف بهینه

مدیر بهره‌برداری نیروگاه علی‌آباد کتول گلستان نیز از فعالیت ۱۰۰ نفر در این نیروگاه خبر داد و گفت: نیروگاه علی‌آباد دارای ۶ واحد گازی به ظرفیت ۱۰۱۳ مگاوات است.

سید عباس حجازی با اشاره به اینکه برای پیک بار آماده هستیم، افزود: تعمیرات دوره‌ای و اورهال را بصورت کامل انجام دادیم.

وی با اعلام اینکه احداث واحد بخار در دست اجراست و یکساله به بهره‌برداری می‌رسد، یادآور شد: با راه‌اندازی این واحد، ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه علی‌آباد اضافه خواهد شد.

همچنین مدیرعامل نیروگاه کاسپین راندمان این نیروگاه را ۵۹ درصد و خوب اعلام کرد و گفت: سال گذشته در مدار بودیم و امسال نیز در مدار قرار داریم.

بهمنی مشکل اصلی را تامین نقدینگی و ارسال وجه به بانک‌های خارجی اعلام کرد.

وی آموزش را در مصرف بهینه مهم خواند و خاطرنشان کرد: آموزش را باید از مدارس ابتدایی و مدکودک‌ها آغاز کرد تا به نتیجه مطلوب برسیم.

در پایان مدیر نیروگاه ۵۰ مگاواتی کاسپین گفت: این نیروگاه دارای ۲ واحد ۲۵ مگاواتی است.

همدانی افزود: یکی از واحدها در حال تعمیر بوده و در زمان پیک وارد مدار خواهد شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه