به گزارش چامه شمال، حمزه آقاپور کاظمی در ارتباط با برخی شایعات منتشر شده مبنی بر شیوع تب برفکی در سطح دامداریهای استان مازندران، اظهار کرد: در بحث پیشگیری و مدیریت دامی و در یک مورد تب برفکی حدود ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن با درصد تحقق ۹۲ درصد به دامهای استان تزریق شده است.
وی تصریح کرد: طرح واکسیناسیون در سه قالب اجرای اردوهای جهادی با مشارکت بسیج دانشجویی و قرارگاه محرومیت زدائی، واکسیناسیون دولتی و طرح واکسیناسیون دامی توسط بخش خصوصی انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: در بخش آموزش اقدام به اعزام کارشناسان به مناطق بالادست انجام شده، افزود: در بحث مدیریت بیماریها با توجه به گزارشاتی که از اتحادیهها و دامداران داریم در حال حاضر کانونی که منجر به تلفات سنگین تب برفکی در استان وجود داشته باشد را نداریم.
آقاپور کاظمی ادامه داد: انتظار داریم که دامداران در صورت مشاهده بیماری به اداره دامپزشکی و یا نمایندگان ما در سطح شهرستانها و بخش مراجعه کنند و با توجه به فصل بهار و چرا دام احتمال مشکلات گوارشی و مسمومیت پیش بینی میشود و انتظار داریم در این زمینه دامپزشکی استان را در جریان قرار دهند.
وی در ارتباط با بحث تلفات دام در پرویج آباد یکی از روستاهای تابع شهرستان ساری،گفت: این دامدار مراجعهای به اداره نداشته و پس از انتشار خبر همکاران و کارشناسان ما به محل اعزام شدند که پنج راس بره تلف شده بود و با توجه به اطلاعات دیرهنگام و فساد لاشه امکان نمونه برداری وجود نداشت، تاخیر در اطلاع رسانی به کارشناس ما یکی از دغدغه جدی ما هست و حتی بحث عدم همکار کارشناس ما هم در دست بررسی است.
آقاپور کاظمی اضافه کرد: واکسیناسیون ضمانتی برای جلوگیری از بیماری نمیکند، زمانی ما میتوانیم اعلام کنیم که بیماری نداریم که به صورت کلی آن بیماری ریشه کن شده باشد، اقدامات ما پیشگیرانه است.
وی خاطرنشان کرد: کانون تب برفکی تعاریف دارد که باید مستندات کالبد شکافی و آزمایشگاهی مرکز تشخیص را داشته باشیم و اگر اتفاق بیافتد در منطقه به شدت دچار مشکل میشویم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران یادآور شد: اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بیماریها دامی در سه حوزه واکسیناسیون، مبارزه با قاچاق دام و مباحث آموزشی انجام میشود و اگر کانون در استان ایجاد شود باید مدیریت کانون در دستور کار قرار گیرد.
آقاپور کاظمی ادامه داد: در سال گذشته در بحث واکسیناسیون تب برفکی ۹۰ درصد پوشش انجام شده و حدود ۷ درصد نسبت به سال گذشته حجم واکسنها رشد داشته است و بیش از سه میلیون دز واکسن تب برفکی در استان تزریق شده است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر کانون سطح تب برفکی در استان مازندران نداریم، گفت: تلفات سنگین با توجه به مراجعه کارشناسان ما وجود ندارد و هم استانیها اگر مشکل خاصی در زمینه بیماری مشاهده کردند به ما اطلاع دهند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه