به گزارش چامه شمال، در راستای سیاستهای دولت برای ارائه خدمات فراگیر به دامداران، نخستین رزمایش جهادی دامپزشکی در روستاهای نشل، اندوار، آهنسر و تیران شیرکلای شهرستان آمل برگزار شد.
در این راستا، دکتر آقاپورکاظمی مدیرکل دامپزشکی، با اشاره به وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی در خصوص پیشگیری از بیماریهای دامی در استان گفت: سلامت دام و تأمین امنیت غذایی مردم، بهویژه در مناطق کمتربرخوردار، از مهمترین مأموریتهای سازمان دامپزشکی است.
وی با تأکید بر اینکه اولویت ارائه خدمات در مناطق دوردست و کمبرخوردار است، افزود: با توجه به فرارسیدن فصل بهار و امکان بروز بیماریهای گوناگون، همچنین با توجه به کوچ دامها به مراتع و مناطق بالادست و امکان اختلاط با حیات وحش، اجرای واکسیناسیون در کوتاهترین زمان در اولویت این اداره کل قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: از اینرو با تجمیع ظرفیتهای ستاد و شهرستانها و برگزاری اردوهای جهادی پیدرپی در نقاط مختلف استان، بهویژه در مناطق حساس، سعی خواهیم کرد بیشترین پوشش واکسیناسیون، سمپاشی و آموزش را جهت پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف داشته باشیم.
همچنین دکتر حسینزاده معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی مازندران، با حضور در این رزمایش، هدف از برگزاری آن را پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک انسان و دام عنوان کرد و افزود: اولین رزمایش جهاد دامپزشکی با همکاری سپاه پاسداران شهرستان آمل، بسیج کشاورزی شهرستان و با مشارکت ادارات دامپزشکی شهرستانهای آمل، ساری، قائمشهر، سوادکوه، نور، محمودآباد، بابل و بابلسر برگزار شد.
وی افزود: در این طرح، ۱۳ اکیپ تخصصی شامل ۱۱ گروه واکسیناسیون، یک تیم درمان و یک گروه آموزش با ۹ دستگاه خودروی اداری، یک دستگاه خودرو از سپاه آمل و یک دستگاه از جهاد کشاورزی آمل به منطقه اعزام شدند.
حسینزاده واکسیناسیون رایگان ۲۲ هزار و ۴۰۰ راس دام سبک علیه دو بیماری آبله و طاعون نشخوارکنندگان، سمپاشی ۳۰ هزار مترمربع از اماکن دامی، ویزیت و درمان رایگان ۲۰۰ راس دام و آموزش چهرهبهچهره ۵۰ دامدار محلی را از جمله اقدامات صورتگرفته در این رزمایش عنوان کرد.
در پایان دکتر رسولیزاده رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آمل در این رزمایش گفت: شهرستان آمل با دارابودن ۲۳۰ هزار راس دام سبک، یکی از قطبهای مهم دامپروری در استان مازندران است که سالانه بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نوبت واکسیناسیون شامل واکسنهای استراتژیک مانند شاربن، آبله، تب برفکی، بروسلوز و... در این منطقه انجام میشود که عمدتاً در مناطق صعبالعبور و مراتع دورافتاده صورت میگیرد.
وی ضمن قدردانی از مدیرکل دامپزشکی، معاونان و مدیران ستادی و شهرستانی که در برگزاری این رزمایش مشارکت کردند، افزود: منطقه نشل اندوار با توجه به شرایط بد جاده و عدم امکان تردد روزانه اکیپهای دامپزشکی و رفتن دام به مناطق بالادست در روزهای آینده، برای این رزمایش انتخاب شد تا با تجمیع ظرفیتهای مختلف بتوانیم در یک روز این حجم خدمات را به مردم منطقه ارائه نماییم.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آمل خاطرنشان کرد: واکسنهای دیگری علیه بیماریهای گوناگون در ماههای آینده در منطقه تزریق خواهد شد که با توجه به بالادست بودن مراتع و عدم امکان دسترسی به دام با استفاده از خودرو، همکاران ما باید بهصورت پیاده یا با چهارپایان خود را به مرتع برسانند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه