به گزارش چامه شمال، پروسه انتخاب شهردار از سوی شوراهای اسلامی اقدامی است که همیشه با چالشهای فراوانی روبرو بوده و آخرین آن هم به پروسه آزاردهنده و ششماهه انتخاب شهردار کنونی ساری برمیگردد.
در اتفاقی نادر و عجیب، اعضای شوراهای شهر کیاکلا و گلوگاه انتخاب شهردار خود را ملغی و شهرداران جدیدی را معرفی کردند. شوراهای مذکور در انتخاب نخست خود "یحیی علینژاد" و "روحالله معافی" را بهترتیب با اکثریت آرا بهعنوان شهرداران کیاکلا و گلوگاه انتخاب و در ادامه روند بررسی صلاحیتها طی نامهای به مراجع ذیصلاح انتخاب خود را اشتباه خوانده و از کردهی خود پشیمان شدند!
همانگونه که آگاهیم، انتخاب شهرداران دارای پروسهای زمانبر بوده و نیازمند تایید صلاحیت منتخبین از سوی مراجع ذیصلاح است و گویا این مساله به مذاق شورانشینان این دوشهر خوش نیامد و مجدداً به دنبال انتخاب دیگری هستند. فشارهای بیرونی گویا از سوی برخی رجل سیاسی این اتفاقات نامیمون را رقم زده است.
در ابتدا این مساله به ذهن خطور میکند که اعضای شوراهای اسلامی شهر مگر در مرحله انتخاب شهردار همه تلاش و تحقیق خود را بکار نگرفتهاند که اینچنین تصمیم قبلی خود را ملغی میکنند؟ و اینکه قانون چه پاسخی برای این رویه مذموم دارد؟
کیاکلا؛ یک شهر و دو شهردار
برای روشنتر شدن ماجرا با جواد شفیعی رئیس شورای اسلامی شهر کیاکلا گپ زدیم و وی با اعلام اینکه "یحیی علینژاد" با ۵ رای همه اعضای شورا انتخاب و در تاریخ ۲۱ اسفندماه سال گذشته جهت اخذ استعلامات لازم به مراجع ذیصلاح معرفی شدند، اظهار کرد: پس از ۱۱۵ روز انتظار در ۱۰ تیرماه گذشته تصمیم به جایگزینی شهردار منتخب کردیم و "ملیحه کریمیان کناری" سرپرست شهرداری را بعنوان شهردار انتخاب کردیم و استعلامات لازم در حال انجام است.
از رئیس شورای اسلامی کیاکلا پرسیدیم با توجه به اینکه استعلامات علینژاد منتخب نخست شورا در تاریخ ۱۱ تیرماه وصول و پیشنویس حکم وی آماده و به امضای معاونت عمرانی استانداری مازندران رسید، چه اصراری به تغییر منتخب خودتان دارید؟ اینگونه پاسخ داد: از سوی مردم شهر بابت انتخابمان تحت فشار بودیم و هماکنون همه متولیان شهر از جمله نمایندگان مجلس و شهروندان از انتخابمان راضی هستند.
شفیعی با بیان اینکه هیچگونه اعمال نفوذی در این پروسه صورت نگرفته است، گفت: قانون به ما اجازه تغییر منتخبمان پس از بیست روز را داده است.
وی در پایان اعلام کرد: استعلامات منتخب اول شورا منفی بود و ناگزیر به انتخاب شهردار جدید شدیم. این در حالی است که متولیان امر از تایید استعلامات شهردار منتخب در ۱۱ تیرماه جاری خبر میدهند که این مساله نشان از عدم صداقت رئیس شورای شهر کیاکلا در رابطه با این مساله داشته و ایشان گویا درصدد پاک کردن صورت مساله است!
قانونگریزی در شورای شهر گلوگاه
طی اخبار رسیده دو عضو شورای اسلامی گلوگاه نیز طی نامهای خطاب به محمدحسین قبادی سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای اسلامی استانداری مازندران از تخلفات قانونی در جلسه شورای اسلامی شهر گلوگاه پرده برداشته و خواستار رسیدگی فوری شدند.
این دو عضو در این مرقومه از تخلف از ماده ۱۵ قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشور خبر داده و اعلام کردند: پس از اتمام رسمی جلسه یکی از اعضای شورا بعد از پایان جلسه مسئله بازپسگیری رای خود نسبت به انتخاب شهردار پیشنهادی را مطرح نمود و سه عضو باقیمانده بدون احراز نصاب قانونی (دو سوم اعضا) جلسه را به صورت غیررسمی تجدید نموده و به بررسی موضوعی خارج از دستور جلسه پرداختند.
این دو عضو در این نامه از مراجع قانونی خواستار ابطال مصوبه غیرقانونی جلسه تجدیدشده، تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات صورتگرفته و اعمال ماده ۷۴ قانون شوراها در مورد اعضای متخلف شدند.
پای استعلام درمیان است
برای روشنتر شدن زوایای پنهان و پیدای ماجرا سراغ عبدالرضا دادبود معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران رفتیم.
وی با اشاره به اینکه شورای شهر کیاکلا دو مصوبه برای انتخاب شهردار داشت، اظهار کرد: شورای کیاکلا در مصوبهای که اخیراً ارسال کرده، فرد جدیدی را بعنوان شهردار معرفی کرد در حالیکه استعلام انتخاب اول شورا مثبت و پیشنویس حکم وی نیز تهیه شده بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه در این رابطه اختلاف نظر وجود داشت که آیا شورا میتواند چنین اقدامی کند؟ و آیا اینکه مصوبه دوم قانونی است یا خیر؟ افزود: تاکنون با چنین مسالهای مواجه نشده بودم و برای اولین بار بود که در اثنی انتخاب شهردار و فرآیند صدور حکم، شورای شهری مصوبه جدیدی داد.
دادبود یادآور شد: استاندار مازندران دستور دادند تا در این ارتباط از وزارت کشور استعلام بگیریم که تاکنون پاسخی به دستمان نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه استعلام مذکور طی امروز و فردا به دستمان خواهد رسید، ادامه داد: معاونت عمرانی وزارت کشور جواب استعلام را به کارگروه مربوطه ارسال و منتظر پاسخ هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه با هر مصوبه جدید، فرصتها از دست میرود، تأکید کرد: شوراها باید انتخاب اول خود را با دقت کامل انجام دهند تا مردم متضرر نشوند.
دادبود با اعلام اینکه از نظر منطقی رویه مذکور قابل قبول نیست، گفت: فرآیند انتخاب فرد جدید زمانبر بوده و شهرها در دوره سرپرستی، کارکرد مطلوبی ندارند.
وی در رابطه با مسائل بوجود آمده در شهر گلوگاه نیز عنوان کرد: متاسفانه پروسه انتخاب شهردار در گلوگاه هم دچار همین چالش شده و این مساله امتیاز منفی برای شوراهای مذکور است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران خاطرنشان کرد: حتماً باید تدابیری اندیشیده شود تا شوراها به این سمت و سو نروند و جلوی این کار گرفته شود.
نماینده مربوطه همچنان در دسترس نیست!
در ادامه با یکی از نمایندگان حوزهٔ انتخاباتی قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ تماس گرفتیم تا به اطلاعات جامعتری برسیم که متاسفانه تماس و پیامک خبرنگار ما بیپاسخ ماند.
خارج از ضابطه!
طی روزهای گذشته، رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مازندران در گفتگو با خبرنگاران رسانههای گروهی بصورت صریح اظهار کرد: دخالت نمایندگان مجلس در امور اجرایی غیرقابل انکار است.
طبق شنیدههای موثق، ردپای برخی نمایندگان مجلس در تغییر تصمیم شورای شهرهای مذکور مشاهده شده و این فشارهای نادرست موجب گردید انتخاب شهرداران از مجرای قانونی خارج و رابطهمند شود.
گویا برخی متولیان ارشد استانداری مازندران نیز در تعیین تکلیف انتخاب شهرداران تعلل کرده و با اقدامی هماهنگ این پروسه را با تاخیر مواجه تا گزینه مدنظرشان بر کرسی بنشیند.
موارد ذکر شده موجبات بلاتکلیفی مدیریت شهری را رقم زده و شهروندان نیز دچار چالشهای فراوانی شدهاند که در این قضیه میبایست با اجرای دقیق قانون از این اپیدمی مذموم دوری تا افراد شایسته و لایق مسئولیتها را بپذیرند و شورانشینان نیز در انتخاب خود دقت کنند تا خدای ناکرده مسئولیت شهر را به افراد سفارششده و لابیگر نسپارند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه