به گزارش چامه شمال، حمزه آقاپور کاظمی اظهار کرد: تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری در استان دریافت نشده و از مردم می خواهیم هنگام خرید گوشت قرمز از قصابیها حتماً به مهر و تگ کشتارگاهی دقت و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.
وی با توجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: بیماری "سی سی اچ اف" بیماری تبدار و خونریزیدهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل می شود.
آقاپور کاظمی یادآور شد: آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام، تنها به صورت تب بسیار خفیف و بدون علائم مرگ و میر مشاهده شده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه نخستین بار عامل بیماری از خون بیماران در مرحله بروز تب و همچنین از کنه "هیالوما" جدا شد، گفت: بیش از ۱۸ نوع ویروس در انسان تب خونریزیدهنده ایجاد می کنند که تمامی آنها از خانواده "آر اِن آ ویروس" هستند.
آقاپور کاظمی درباره مخازن جانوری بیماری در طبیعت توضیح داد: مخزن بیماری در طبیعت اصوالاً کنه ها هستند اما حیواناتی مانند گاو، بز، خرگوش صحرایی، گوسفند، جوجهتیغی و جوندگانی مانند موش نیز می توانند منشاء این بیماری باشند.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی استان طی نظارت بر روند کشتار دام در کشتارگاههای مازندران با حضور مسئولان فنی و بهداشتی بخش خصوصی و ناظران دولتی، نسبت به رویه کشتار، کنترل و بررسی دام قبل و پس از کشتار اقدامات لازم را انجام می دهد.
آقاپور کاظمی درخصوص چگونگی نظارت بر کشتار و روند انجام آن بیان کرد: لاشه های دام پس از استحصال از کشتارگاه، پروسه زنجیره سرد را کامل طی کرده و با خودروهای واجد شرایط به مقاصد و خردهفروشی ها منتقل می شوند. پس از کشتار نیز تگ با تاریخ کشتار و مهر ناظر دولتی روی لاشه افزوده می شود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر خرید گوشت دارای مهر کشتارگاه گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابیها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت کنند و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.
آقاپور کاظمی از مردم خواست: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از خرده فروشیها، موارد را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی استان اطلاع دهند.
وی درباره اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی مازندران برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در استان اظهار کرد: از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی مازندران با آغاز فصل گرما در راستای کنترل بیماری و تشدید نظارت بر نحوه تولید و عرضه گوشت قرمز، تاکید بر رعایت زنجیره سرد است.
آقاپور کاظمی ادامه داد: همچنین اقداماتی مانند سمپاشی دامداریها و دامها در سطح روستاها و اماکن پرورش انجام می شود که عاملی مهم در کنترل و پیشگیری بیماری و امکان بروز و شیوع آن در استان است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه