به گزارش چامه شمال، سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران با بیان این مطلب گفت: حدود ۳ هزار تن محموله نهاده ذرت جهت استفاده در صنعت خوراک دام و طیور شب گذشته وارد اسکله بندر امیرآباد شده بود که طی بازدید شبانه به دلیل آلودگی اجازه تخلیه و ترخیص صادر نگردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران دکتر حمزه آقاپور کاظمی در بازدید از کشتی حامل این محموله اظهار کرد: کالای موردنظر از مبدا دچار سوختگی، کپک زدگی و بوی نامساعد بود که با هوشیاری کارشناسان دامپزشکی شهرستان و هماهنگی با ادارهکل دامپزشکی مازندران جلوی تخلیه این کشتی گرفته شد.
وی با اعلام اینکه محموله مذکور فاقد شرایط ارگانولپتیکی است، گفت: در بررسیهای صورت گرفته این محموله فاقد مقررات و استانداردهای تعریف شده بوده و بنابراین اجازه تخلیه و ترخیص ندارد.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: موضوع طی صورتجلسه ای به شرکت وارد کننده ابلاغ و کشتی با محموله ذرت به کشور مبدا عودت داده شد.
آقاپور کاظمی ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام و طیور و صدور مجوز ترخیص محموله های وارداتی نهادههای دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز برای ترانزیت فرآورده های خام دامی و نهادههای دامی را از وظایف مهم سازمان دامپزشکی برشمرد.
وی با اعلام اینکه نظارت بر روند بهداشت و سلامت محمولههای وارداتی نهادههای دامی در بنادر سهگانه استان به صورت شبانهروزی صورت میگیرد، گفت: طبق حساسیت های بالای سازمان دامپزشکی و ضوابط تعریف شده این محمولهها در بدو ورود به لحاظ ظاهری بررسی میشوند و در صورت تایید اولیه نمونهبرداری خواهند شد و در صورت تایید آزمایشات اجازه تخلیه و ترخیص صادر میگردد.
آقاپور کاظمی همچنین از ادامه فرآیند نظارت تا زمان ترخیص کامل نهادهها در انبارهای بنادر خبر داد و گفت: در صورتی که محمولهها پس از تخلیه از کشتیها به دلایل مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایش های دورهای 45 روزه این نهادهها را در حجمهای مختلف بررسی می کنند و در صورتی که در این آزمایشها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این نهادهها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی روندهای قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع خواهد شد.
این مقام مسئول به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محمولههای وارداتی به خصوص نهادههای دامی اشاره کرد و افزود: در صورتیکه نظارتهای لازم این قبیل محمولهها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به دلیل قارچ و سمهای آفلاتوکسین که در آن وجود دارد می تواند بهداشت فرآورده های خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت افراد با استفاده از آنها، دچار بیماری های شدید گوارشی، کبدی و سرطانهای متعدد میگردند و به همین دلیل سلامت خوراک دام تضمین کننده سلامت انسان محسوب میشود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه