سهمیه آرد مازندران متناسب با ساختار جمعیتی نیست

سهمیه آرد مازندران متناسب با ساختار جمعیتی نیست

استاندار مازندران گفت: سهمیه آرد استان مازندران باید با ساختار جمعیتی متناسب‌سازی گردد.

به گزارش چامه شمال، یوسف نوری در پنجمین جلسه کارگروه گندم آرد و نان استان مازندران که با حضور مدیران و متولیان این حوزه در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف آرد در استان اظهار داشت: رقم سرانه مصرف آرد در استان بالاتر از سرانه مصرف کشوری است و بخش اعظم آن به دلیل حجم سنگین ورود مسافران و همچنین تغییر سبک مصرف مردم می باشد.

وی با بیان اینکه جمعیت استان در برخی فصول سال به دلیل ورود مسافران و کارگران حوزه کشاورزی افزایش می یابد، افزود: تلاش ها برای دریافت سهمیه آرد متناسب با ساختار جمعیتی استان به منظور تامین نان مسافرانی که در برخی موارد اقامت آن ها در استان دائمی است می بایست افزایش یابد.

نوری به مشکلات حوزه گندم، آرد و نان اشاره و یادآور شد: اولین و مهمترین مشکل در حوزه آرد و نان، تفاوت قیمت بین آرد یارانه ای و آزاد و ضرورت نظارت بیشتر توسط دستگاه های نظارتی از جمله صمت، جهاد، تعزیرات و اتحادیه ها است و دیگری تعارض منافع متصدیان این حوزه که مانع از اجرای صحیح الگوی راهبری می شود.

استاندار مازندران همچنین با تاکید بر رعایت اصول پدافند غیرعامل و لزوم دوگانه سوز بودن نانوایی ها اظهار داشت: بانک سپه هر چه زودتر تسهیلات تامین تجهیزات لازم برای استفاده نانوایی ها از سوخت دوم در زمان وقوع بحران را در اختیار این صنف قرار دهد.

در ادامه علی بابایی کارنامی نماینده مردم شهرستان ساری و میاندورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساله آرد و نان یک مساله اجتماعی و حساس است، اظهار کرد: ایجاد صف و شلوغی در نانوایی ها موجب نارضایتی عمومی است.

وی تصریح کرد: با افزایش و متناسب سازی سهمیه آرد با جمعیت استان می بایست برای کاهش صف نانوایی ها اقدام گردد.

ساماندهی واحدهای خبازی استیجاری یک ضرورت است

در پایان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران به ارائه گزارشی از وضعیت موجودی گندم در استان پرداخت و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون علاوه بر خرید تضمینی 105 هزارتن گندم از کشاورزان مازندران، حدود 180 هزارتن گندم داخلی از 7 استان کشور و همچنین 34 هزارتن گندم وارداتی از طریق بنادر وارد استان شده است.

وفائی‌نژاد افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون 230 هزارتن گندم در استان مصرف گردید و هم اکنون 168 هزارتن گندم در سیلوهای استان به عنوان ذخیره استراتژیک نگهداری می شود.

دبیر کارگروه گندم، آرد و نان مازندران ادامه داد: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده به منظور افزایش کیفیت نان در استان، ساماندهی واحدهای خبازی استیجاری یک ضرورت است.

وفائی‌نژاد همچنین از اجرای طرح نان کامل در استان خبر داد و گفت: به منظور افزایش کیفیت نان و سلامت جامعه، طرح نان کامل به همت دانشگاه علوم پزشکی و همراهی انجمن صنفی کارخانجات آرد استان در حال انجام می باشد.

وی با اشاره به اینکه طرح نان کامل در 7 شهرستان به صورت آزمایشی در حال انجام است، افزود: نان کامل بخش زیادی از نیاز بدن به مواد مغذی را تامین می کند و استقبال مردم از اجرای این طرح موجب افزایش سلامت جامعه خواهد بود.

گفتنی است: در این جلسه موضوعات مختلفی از جمله تامین نان مسافران، کیفیت نان و همچنین حمل و توزیع آرد در استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

تصاویر خبر


ارسال دیدگاه