به گزارش چامه شمال، فاطمه براری اظهار کرد: جشن آیینی تیرما سیزهشو یا جشن تیرگان، سیزدهم تیرماه طبری برگزار میشود و جزو آیینهای کهن مازندرانیها است.
وی افزود: مهم ترین بخش جشن تیرماه سیزده شو در مازندران آماده کردن ۱۳ نوع خوراکی و خوردن آن در طول شب است تا ۱۳ بیماری و بلا از اهل خانه و اطرافیانش دور شود.
دبیر جشن "تیرِما سیزهشو" اضافه کرد: برای این جشن خوراکیهایی مانند «خارچی و کماج» تهیه میشود.
براری یادآور شد: بخش دیگر این آیین، لال شو است که مظهر سلامتی و زایش بود و چوب در این آیین نمادی از تیر آرش کمانگیر است.
وی اضافه کرد: در این برنامه، لال به خانه های اهالی سرک میکشد و سلامتی و زایش را برای آنها به ارمغان میآورد.
براری با تاکید براینکه امیدواریم این جشن ها همه ساله باکیفیت بالاتری برگزار شود، از تمامی عوامل برگزاری این جشن و هیات ورزش روستایی و دکتر علی رمضانی پاجی که در برگزاری این برنامه نهایت همکاری را داشتند، قدردانی کرد.
انتهای پیام/
#روز_ملی_مازندران
ارسال دیدگاه