هنر اولویت نیست!
تئاتر رنجیده مازندران و قُمپزهای مدیریت شهری؛

هنر اولویت نیست!

یک‌بار دیگر به اهالی فرهنگ و هنر ثابت شد که تنها بخش خصوصی دلش برای هنر می‌تپد و نباید خام وعده‌های دولتی‌ها شد.

حسین احمدی

به گزارش چامه شمال، جشنواره تئاتر مازندران از آن دست رویدادهایی است که به واسطه جشنواره ملی تئاتر فجر، همه ساله و به‌صورت منظم برگزار می‌شود تا هنرمندان، هنرشان را به نمایش بگذارند.

متولیان جشنواره سی و ششم برای رونق این رخداد، جلسات متعددی با متولیان شهری ساری از جمله رئیس شورای شهر برگزار کردند.

مسئولان این رویداد برای اینکه به نتایج مثبتی برسند، در این دیدارها متولیان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را با خود همراه کردند تا وعده‌ها عملی‌تر شود.

موعد برگزاری جشنواره که رسید، خبری از قول و قرارها نبود و برگزارکنندگان به در بسته خوردند. در بسته قول و قرارها! و دریافتند فرهنگ و هنر همچنان تنهاست.

جشنواره تئاتر مازندران حتی دستش به بیلبوردهای شهری نرسید و بار دیگر دریافت که فرهنگ و هنر غریب است.

دست‌اندرکاران این رخداد فرهنگی اگر کمی در عملکرد پارلمان و مدیریت شهری کنکاش می‌کردند، درمی‌یافتند که این عرصه سالهاست که بیراهه می‌رود و مردم جایگاهی در تفکرات مدیریتی‌شان ندارند.

این بار هم به اهالی فرهنگ و هنر ثابت شد که تنها بخش خصوصی دلش برای هنر می‌تپد و نباید خام وعده‌های دولتی‌ها شد.

دست هنر خالی است

نشست خبری سی و ششمین جشنواره تئاتر مازندران به میزبانی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد و جناب مدیرکل تربیون را در اختیار تئاتری‌ها قرار داد تا هرچه دلِ تنگ‌شان می‌خواهد بگویند.

دبیر جشنواره و همراهان هنری‌اش هم فرصت را غنیمت دانستند و سفره دلشان را باز کردند. هنر ششمی‌ها از فقر زیرساخت‌های فرهنگی و مشارکت نکردن شهرداری‌ها در ایجاد این زیرساخت‌ها گفتند. از نبودن سالن‌های تئاتر و دستِ خالی هنر. و از اینکه چشم انتظار حضور مردم‌اند!

هادی اصغری در ابتدا ظلم به مردم غزه و لبنان را محکوم و اظهار کرد: امید آن داریم هر چه زودتر شاهد نابودی رژیم صهیونیستی باشیم و جهانی بدون اسرائیل را تجربه کنیم.

وی گفت: مرحله نهایی سی‌و‌ششمین جشنواره تئاتر استان مازندران از روز پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه آغاز و تا ۲۰ آبان‌ماه ادامه دارد.

اصغری با اشاره به اینکه پس از اعلام فراخوان جشنواره، ۲۶ اثر صحنه‌ای و خیابانی به دبیرخانه ارسال شد، افزود: از این تعداد، ۲۳ اثر وارد مرحله اول یعنی بازبینی شد و ۱۳ اثر شامل ۹ اثر صحنه‌ای و چهار اثر خیابانی به مرحله نهایی راه یافت.

دبیر جشنواره سی و ششم با اشاره به این موضوع که در پایان اجراهای هر روز جلسه نقد و بررسی با حضور کارشناسان، کارگردانان و نویسندگان نمایش‌های اجرا شده، برگزار می‌شود، یادآور شد: در صبح روز پایانی جشنواره، کارگاه آموزشی برای هنرمندان و هنردوستان با حضور استادان برجسته کشور تشکیل و درنهایت اختتامیه سی‌ و‌ ششمین دوره جشنواره تئاتر مازندران راس ساعت ۱۵ یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه در تالار مرکزی فرهنگ و هنر ساری برگزار می‌شود.

اصغری اضافه کرد: داوری رقابت‌های این دوره از جشنواره را استادانی چون قطب‌الدین صادقی، کورش نریمانی و نادر برهانی‌مرند برعهده دارند.

نمایش تئاترها در لابی

دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر مازندران از پیش‌بینی غرفه رسانه و پیشکسوتان خبر داد و یادآور شد: رادیو جشنواره بصورت زنده و به مدت ۳ روز صبح و عصر این رویداد را بصورت استانی و ملی پوشش می‌دهد.

اصغری در پاسخ به سوال‌مان در رابطه با جلوگیری از بی‌نظمی‌های احتمالی هنگام ورود تماشاچیان به وقت اکران نمایش‌ها گفت: تلاش می‌کنیم همه بر اساس آیدی کارت‌ وارد سالن شوند و برای اهالی رسانه و پیشکسوتان کارت‌هایی را طراحی کردیم تا به راحتی نمایش‌ها را به تماشا بنشینند. همچنین در لابی هم نمایش‌ها به تصویر کشیده خواهد شد تا علاقمندان بیشتری بهره‌مند شوند.

وی در پاسخ به سوال دیگرمان در رابطه با همراهی دستگاه‌های اجرایی، اینگونه توضیح داد: فرهنگ و هنر در کشور خیلی غریب است و آنجایی که باید سرمایه‌گذاری کنیم، وقت نمی‌گذاریم.

اصغری با اشاره به اینکه نمی‌شود از مسئولین پذیرفت که اعتباری برای فرهنگ و هنر ندارند، افزود: با عالی‌ترین مقام شورای شهر ساری جلسه داشتیم، حتی دو سه جلسه گپ و گفت کردیم و صحبت‌های خوبی رد و بدل شد، حالا ببینید چه تعهداتی دادند و چه کاری دارند انجام می‌دهند.

وی با اعلام اینکه در حوزه تبلیغات شهری هم هیچ اتفاق نیفتاد، گفت: در آخرین پیگیری اعلام کردند تمام تابلوها پُر است و جا برای جشنواره‌تئاتر نیست و این در حالی‌ است که چند ماه قبل مراجعه و عنوان کردیم که به تبلیغات شهری نیاز داریم.

بخش خصوصی، ناجی همیشگی

به اینجای کلام که رسیدیم دبیر جشنواره برگه‌ای را به ما نشان دادند و اعلام کردند، متولیان فرش مسلمی نوشتند که بیلبوردهای شهری ما برای شما و تبلیغات خود را برای جشنواره تئاتر، پایین می‌آورند.

دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر مازندران با اشاره به اینکه اتفاقی در حوزه شهری نیفتاد، یادآور شد: متولیان شهری در گذشته هم همین‌گونه بودند و در روی همان پاشنه می‌چرخد.

اصغری با قدردانی از بخش خصوصی که حامی جشنواره تئاتر شدند، از مدیریت فرش مسلمی و مجموعه فروشگاهی آدینه که در حوزه ورزش فعالیت دارد بصورت ویژه قدردانی کرد.

وی با اعلام اینکه تنها سالن استاندارد همین سالن ارشاد است، افزود: ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی وظیفه مدیریت شهری است.

اصغری نوید راه‌اندازی چهار پلاتو تمرین و نمایش بصورت بلک‌باکس در آینده ای نزدیک خبر داد و از اداره‌کل ارشاد مازندران در ایجاد این زیرساخت‌ها قدردانی کرد.

پایان بخش این نشست خبری رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر مازندران با حضور طراح آن بود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه