اطلاع‌رسانی بر مدار سلامت
هم‌افزایی "بهداشت و درمان" و "رسانه" در مازندران کلید خورد؛

اطلاع‌رسانی بر مدار سلامت

در دنیای امروز که اخبار با سرعت بالایی انتشار می‌یابد، اطلاع‌رسانی صحیح و کارآمد نقش مهمی را ایفا می‌کند و در این راستا اگر تولید محتوا در حوزه سلامت باشد چه بسا که درمانگر هم خواهد بود.

به گزارش چامه شمال، در راستای هم‌افزایی حوزه رسانه با بهداشت و درمان، متولیان اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در آستانه هفته سلامت، مدیران رسانه‌های استان را گردهم آوردند تا چالش‌های خبررسانی در حوزه سلامت تبیین و بررسی شود.

این نشست هم‌اندیشی که کمتر در حوزه رسانه اتفاق می‌افتد، اقدام شایسته‌ای است که متولیان حوزه سلامت آن را عملیاتی و عملکرد خود را زیر ذره‌بین قرار دادند تا خبرنگاران رسانه‌های گروهی با پشتوانه‌ای حقیقی و فراغ بال در این راستا قلم بزنند.

این اقدام تحسین برانگیز، موجبات نزدیکی دیدگاه‌های دو حوزه سلامت و رسانه را بدنبال داشت و اهالی خبر نیز با طرح چالش‌های پیش‌روی اطلاع‌رسانی در مبحث بهداشت و درمان را مطرح و در ادامه مسئولین امر قول هرگونه همکاری و تعامل را دادند.

اطلاع‌رسانی بهنگام، نقدپذیری، تعامل و رسانه‌دوستی از رویکردهای مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال حاضر است و انتظار می‌رود این روند شایسته، ادامه داشته باشد.

ارتقا سواد سلامت، ضروری است

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با هدف فرهنگ‌سازی، ارتقاء سواد سلامت جامعه، بررسی چالش‌های موجود در حوزه سلامت استان و تبیین اولویت‌های اطلاع‌رسانی دانشگاه، میزبان نشست هم‌اندیشی با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان بود.

در این نشست که در فضایی صمیمی و تعاملی برگزار شد، فرصتی برای گفت‌وگوی مستقیم و بی‌واسطه میان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و فعالان رسانه‌ای فراهم کرد.

دکتر طیبه یوسفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این جلسه با اشاره به اهمیت آموزش و آگاهی‌بخشی در حوزه سلامت، رسانه را یکی از اصلی‌ترین ابزارهای پیش‌برنده توسعه سلامت در جامعه عنوان کرد و گفت: جامعه‌ای که از سلامت جسم و روان برخوردار نباشد، امکان رشد و توسعه پایدار نخواهد داشت.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد: ارتقاء سواد سلامت در مردم، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و این مهم بدون همراهی و هم‌افزایی رسانه‌ها ممکن نخواهد شد.

دکتر یوسفی با تأکید بر اینکه آموزش‌های به‌موقع و مناسب می‌تواند جامعه را در برابر بسیاری از بیماری‌ها ایمن کند، افزود: نقش رسانه در این میان نه‌تنها در اطلاع‌رسانی بلکه در ایجاد حساسیت عمومی، اصلاح سبک زندگی، ترویج رفتارهای بهداشتی و همراه کردن افکار عمومی با سیاست‌های سلامت‌محور بسیار حیاتی است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی در اطلاع‌رسانی و ارائه اطلاعات صحیح، بر اهمیت نقد منصفانه از سوی رسانه‌ها نیز تأکید کرد و گفت: نقدهای عالمانه و مبتنی بر دلسوزی، می‌توانند مسیر حل مشکلات نظام سلامت را هموارتر کنند.

دکتر یوسفی اذعان کرد: ما از این نقدها استقبال می‌کنیم، چرا که در نهایت منجر به اصلاح رویه‌ها و ارتقاء عملکرد سیستم بهداشت و درمان خواهد شد.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هدف از تشکیل این جلسات را ایجاد زمینه‌ای برای هم‌افزایی در مسیر اطلاع‌رسانی صحیح، تقویت سلامت اجتماعی، ارتقاء فرهنگ بهداشت عمومی و همراهی واقعی رسانه‌ها با دانشگاه علوم پزشکی به‌عنوان نهاد مرجع در حوزه سلامت استان عنوان کرد.

دکتر یوسفی تأکید کرد: این نشست گام مهمی در مسیر تعامل و همکاری بلندمدت، برای ساختن جامعه‌ای آگاه، سالم و پویا می باشد.

در ادامه این نشست، جمعی از اصحاب رسانه‌ مازندران به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

نشست‌های تخصصی حوزه سلامت راهگشاست

محور اصلی این نظرات، لزوم تسهیل دسترسی به منابع اطلاعاتی دانشگاه، تقویت تعاملات رسانه‌ای، بهبود فرآیندهای پاسخ‌گویی در بحران‌های بهداشتی، افزایش سواد رسانه‌ای در نهادهای مرتبط با سلامت و ایجاد محتوای آموزشی و خبری هدفمند در حوزه سلامت بود.

اهالی رسانه همچنین خواستار استمرار نشست‌های تعاملی با حضور مسئولان ارشد حوزه سلامت شدند و پیشنهاد دادند تا موضوعات مشخص و چالش‌برانگیز حوزه سلامت استان در قالب جلسات تخصصی بررسی گردد.

در پایان این نشست، مقرر شد جلسات هم‌اندیشی به صورت منظم و با حضور فعال رسانه‌ها با موضوعات مشخص در حوزه سلامت جامعه ادامه یابد.

انتهای پیام/

تصاویر خبر


ارسال دیدگاه