تراز آب در مازندران پایین‌تر رفت

تراز آب در مازندران پایین‌تر رفت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از افت تراز آب‌خوان‌های استان با توسعه کشت دوم برنج خبر داد.

به گزارش چامه شمال، حیدر داوودیان اظهار کرد: روند افت تراز آب‌های زیرزمینی مازندران در سال‌های اخیر به دلیل افزایش کشت دوم برنج و توسعه ساخت‌وسازهای در مناطق بالادست همچنان ادامه دارد و طبق آمارها در حال حاضر تراز سفره‌های زیرزمینی استان نسبت به دوره درازمدت 84 سانتیمتر پایین‌تر رفته است.

وی ضمن تشریح آخرین وضعیت منابع آبی استان بر ضرورت پرهیز از کشت دوم برنج با استفاده از آب‌های زیرزمینی در این استان تاکید کرد و افزود: ظرفیت آب‌های سطحی مازندران در گذشته حدود 4.5 میلیارد مترمکعب در سال بود که در حال حاضر به دلیل تغییر اقلیم به 4.1 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: حدود 1.5 میلیارد مترمکعب نیز آب زیرزمینی در مازندران داشتیم که در سال‌های اخیر 140 میلیون متر مکعب از این ذخایر ارزشمند را با افت تراز 84 سانتیمتری این سفره‌ها از دست دادیم. اگر با همین روند پیش برویم مطمئن باشید که در سال‌های آینده شرایط بحرانی خواهیم داشت. بنابراین مصرف‌کنندگان به ویژه کشاورزان باید در مصرف آب‌های زیرزمینی ملاحظات لازم را داشته باشند تا دچار خسارت نشویم.

داوودیان خاطرنشان کرد: سالانه حدود 3.7 میلیارد متر مکعب آب در مازندران مصرف می‌شود که 3.4 میلیارد مترمکعب در بخش کشاورزی و صنعت و نزدیک به 400 میلیون مترمکعب نیز در بخش آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: باید مراقبت کنیم که در بخش کشاورزی افزایش مصرف آب نداشته باشیم. تمام تلاش ما در شرکت آب منطقه‌ای همین است که صرفه‌جویی را سرلوحه کار قرار دهیم تا بتوانیم از تهدیدها و تنش‌های احتمالی پیشگیری کنیم و مصرف آب‌های زیرزمینی را کاهش دهیم و از این ثروت خدادادی استفاده درست و به جا داشته باشیم.

داوودیان با بیان اینکه میزان مصرف آب آشامیدنی در مازندران رو به افزایش است، گفت: در حال حاضر مصرف آب اشامیدنی استان حدود 400 میلیون مترمکعب در سال است که با توجه به افزایش مهاجرت‌ها و خوش‌نشینی‌ها در مازندران، پیش‌بینی می‌شود این میزان افزایش یابد.

وی یادآور شد: در طرح جامع تامین آب آشامیدنی مازندران که توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران تهیه شد و در حال اجرا است، نیاز آب آشامیدنی استان 370 میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده بود، اما با انجام بازنگری‌ها بر اساس روند افزایشی جمعیت، دست‌کم به 700 میلیون متر مکعب آب آشامیدنی در مازندران نیاز خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه میزان آب‌های سطحی استان هم نسبت به سال گذشته و دوره درازمدت کاهش یافته است، گفت: با وجود این‌که در سال آبی جاری بارش‌های مناسبی داشتیم، اما بر خلاف باور و تصور بین مردم، آورد رودخانه‌ها نسبت به سال گذشته 2 درصد و نسبت به دوره درازمدت حدود 18 درصد کاهش داشتیم.

داوودیان گفت: این‌ آمارها زنگ خطری برای مازندران است و انتظار می‌رود همه مردم با رعایت اصول مصرف بهینه آب به توقف روند کاهش تراز آب‌های زیرزمینی و پیشگیری از افزایش تنش‌های آبی کمک کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه