به گزارش چامه شمال به نقل از پایگاه خبری تیرنگ، قصه مرغ معمای این روزهای کشور شده است!از سویی قیمت این محصول طی سالهای اخیر بارها افزایش غیرمنطقی یافته و از طرفی همین چند روز پیش یک مسئول مازندرانی گفته بود:”واحدهای غیرمجاز برای تمدید جوجه ریزی با مشکل روبرو هستند”
با توجه به آمار ۵۰۰ تایی که این مسئول داده مشخص است که اگر این واحدها تعطیل شوند از طرفی شاهد جدایی جوجه و مرغ و گرانی این محصول و از طرف دیگر شاهد از بین رفتن سرمایه عدهای خواهیم بود!
برای ما جالب است این روزها همه درباره مرغ اظهارنظر می کنند و از تصمیم گیری های خود و دستگاه مربوط می گویند و برای مرغ تصمیماتی میگیرند! تازه یک گروه تصمیم می گیرند و گروهی نیز لاجرم باید نظارت و کنترل کنند تا قیمت از این بیشتر نشود!
چندی پیش چند شعر طنز در فضای مجازی درباره مسئله گرانی مرغ و صفوف طولانی خرید مرغ با تیتر ای مرغ همه بهانه از توست! و مرغ، آهنگ جدایی ساز کرد توجه ما را به خود جلب کرد که بیراه به وضعیت امروز صنعت مرغداری نیست!
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندران با تاکید بر تعیین تکلیف واحدهای مرغداری و جوجه ریزی براساس شیوه نامه سازمان دامپزشکی گفت: این واحدها باید تعیین تکلیف شوند.
امیر میران آملی با بیان این که واحدهای غیرمجاز تا پایان به جوجه ریزی ادامه می دهند و سپس باید تعیین تکلیف شوند، ساماندهی واحدهای مرغ گوشتی غیرمجاز را در استان امری ضروری دانست و گفت: رعایت نشدن فواصل مرغداری ها با یکدیگر از جمله مشکلات و چالش ها است.
وی بر لزوم تعیین تکلیف واحدهای غیرمجاز تاکید کرد و افزود: این واحدها عمدتا به دلیل رعایت نکردن فواصل با سایر مرغداری ها، در ردیف غیرمجازها قرار گرفته اند اما نمی توانیم نقش آنها را در صنعت طیور نادیده بگیریم چه اینکه در برهه هایی با فعالیت جدی خود، امنیت غذایی کشور را حفظ کردند.
امیر میران آملی ادامه داد: سهم این واحدها در تولید استان و کشور حائز اهمیت است و اگر ساماندهی آنها مورد توجه نباشد، در تنظیم بازار مرغ که مهمترین آن در میدان بهمن تهران است، با مشکل مواجه می شویم و باید به واحدهایی تحت عنوان غیرمجاز کمک بشود تا به چرخه تولید برگردند چون به هر حال سرمایه گذاری صورت گرفته است و این سرمایه نباید بلااستفاده بماند.
ربیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندرن با اظهار این که ۴۰ درصد جوجه ریزی کشور در استان انجام می شود، گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز برای تمدید جوجه ریزی با مشکل روبرو هستند و باید با نگاه حمایتی این مسائل را رفع کرد.
وی سلامت جامعه را مساله بسیار مهم برشمرد و تعداد واحدهای غیرمجاز مرغدرای را ۵۰۰ واحد ذکر کرد و گفت: نیمی از این واحد جوجه ریزی انجام می دهند و باید به بقیه نیز به چرخه تولید برگردند.
رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق مازندران گفت: برای سایر واحدها، کارگروهی برای احصا مشکلات تشکیل می شود تا با ارائه راهکارهایی، به واحدهایی که می توانیم پروانه بدهیم و این مسئله را در شورای گفتگوی استان و کشور مطرح کنیم.
✓۲۰ درصد خواب سرمایه در صنعت مرغداری وجود دارد
عطاء الله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با بیان این که ۲۰ درصد خواب سرمایه در صنعت مرغداری وجود دارد، تصریح کرد:باید شرایط به گونه ای باشد که بازار تولیدکننده دچار چالش نشود و باید نسبت به واریز مرغ های خریداری شده از سوی دولت اقدام شود.
وی امنیت نهاده ها را مهم دانست و افزود: اگر این مسائل رعایت شود نباید نگران تولید باشیم و خوشبختانه امروز هیچ دغدغه ای برای تولید مرغ نداریم.
وی تصریح کرد: ناامنی بازار تولید را تهدید می کند و باید ثبات ایجاد شود.
✓۱۶ میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران انجام شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان اینکه مازندران، استان معین و اول صنعت طیور کشور بخصوص مرغ گوشتی است، گفت: مازندران نقش کلیدی و اساسی در صنعت طیور کشور دارد.
وی با اشاره به جایگاه مهم استان مازندران در تامین امنیت غذایی، تصریح کرد: نگاه وزارت جهاد کشاورزی بر آن است که اولویت تحویل نهادههای دام و طیور برای استانهای شمالی برآورده شود.
مومنی توسعه کیفی و عمودی و نوسازی واحدهای موجود مرغداری مازندران و ابطال مجوزهای غیرفعال را مورد تاکید قرار داد و خواستار تجدید نظر در خصوص حرایم و فواصل واحدهای مرغداری با توجه به شرایط جغرافیایی استان شد.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای جوجه ریزی و تولید مرغ گوشتی استان مازندران، تشکیل کارگروه ویژه صادرات مرغ استان به خارج از کشور را ضروری دانست تا علاوه بر ارسال گوشت به سایر استانهای کشور بخصوص تهران، زمینه صادرات آن نیز از استان به خارج از کشور فراهم شود
مومنی، رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران از تولید ۱۶ میلیون قطعه جوجه ریزی در اسفند ماه در استان خبر داد.
بابک مؤمنی از جوجهریزی ۱۶ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۲۲ قطعهای در اسفندماه سال گذشته در استان مازندران خبر داد.
وی تعداد جوجه گوشتی تولیدی کارخانجات جوجه کشی استان را ۵۸ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۷۴ قطعه در سال گذشته اعلام کرد و افزود: سال گذشته ۲۹ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۸۰ قطعه جوجه گوشتی در مزارع مرغ مادر گوشتی استان تولید شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال گذشته ۱۶ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۲۲ قطعه جوجه ریزی در مزارع مرغ گوشتی استان انجام شد، ادامه داد: ۳۲۷ هزار و ۷۰۴ قطعه جوجهریزی نیز در مزارع مرغ مادر استان انجام شد و پیشبینی میشود ۲۹ هزار و ۷۸۸ تن گوشت سفید در استان تولید شود.
مؤمنی بیان کرد: نژاد آپلاس در ۱۲۸ واحد مرغداری با ۲ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۰ قطعه، نژاد آرین در ۳۹۱ واحد مرغداری با ۵ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۲۴۵ قطعه، نژاد رأس در ۳۱۱ واحد مرغداری با ۶ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۵۷۲ قطعه و نژاد کاب در ۴۷ واحد مرغداری با ۸۸۹ هزار و ۱۸۵ قطعه جوجه ریزی شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: شهرستان آمل با ۱۰۰ واحد جوجهریزی و ۲ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۹۷۱ قطعه، ساری با ۱۰۶ واحد و ۲ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۵۶۰ قطعه و شهرستان قائمشهر با ۶۱ واحد جوجهریزی با یک میلیون و ۸۸۳ هزار و ۳۱۰ قطعه به ترتیب رتبه اول تا سوم را در استان دارا هستند.
این مسؤول اظهار کرد: هفته اول اسفندماه سال گذشته ۴ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۸۳۴ قطعه، هفته دوم ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۲۳۱ قطعه، هفته سوم ۳ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۴۹۵ قطعه و هفته چهارم ۳ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۱۶۲ قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری استان انجام شد.
مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی و ضدعفونی سالنهای پرورش را باید زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند.
دریافت نکردن مجوز بهداشتی جوجه ریزی از سوی صاحبان واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
کسب نکردن گواهی بهداشتی از سوی صاحبان مرغداریها علاوه بر به خطر انداختن سلامت و بهداشت مرغداریها و باعث اختلال در کنترل میزان تولید و عرضه گوشت و فرآوردههای استحصالی از مرغداریها در بازار نیز میشود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزیهای و همچنین حمل بهداشتی در مرغداری جزء اولویتهای اساسی دامپزشکی است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه